banner564

Sanat Buluşması Sergisi açıldı

Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması Sergisi açıldı

Sanat Buluşması Sergisi açıldı
banner598

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi himayesinde, Etkileşimli Drama Derneği’nin işbirliği ve Girne Belediyesi ile Deniz Plaza’nın katkılarıyla düzenlenen IV. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması Sergisi açıldı.
Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Proje Koordinatörlüğü ile Küratörlüğünü İpek Denizli Karagöz’ün üstlendiği etkinlik Cuma günü İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi 24 Mart’a kadar gezilebilecek.
Sergide, IV. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’na onur konuğu olarak katılan sanatçılardan İnci Kansu ve Nilgün Güney ile resim ve seramik sanatçıları Fatma Özok, İpek Denizli Karagöz, Sevcan Çerkez, Semra Bayhanlı, Heidi Trautmann ve Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Görevlisi Bedia Kale’nin eserleri yer alıyor. Sergide, KKTC’li sanatçıların yanı sıra, Türkiye’den Prof. Dr. Serap Yangın Buyurgan, Prof. Dr. Zeliha Akçaoğlu, Doç. Sezin Türk Kaya, Hülya Atakan, Fas’tan Rachida Jnaini, Rusya’dan Elena Berezina ve Başkurdistan’dan Cornelia Margan’ın etkinlik süresince yaptıkları eserleri sergileniyor.
Toplamda 30 eserin yer aldığı serginin açılışına, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp Kaya, Etkileşimli Drama Derneği Başkan ve üyeleri ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Açılışta; Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp Kaya, Proje Koordinatör ve Küratörü İpek Denizli Karagöz birer konuşma yaptı.
24 Mart’a kadar mesai saatleri içinde İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek olan IV. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması Sergisi, Lefkoşa’nın ardından Girne’ye taşınarak Girne Trafo Sergi Salonu’nda da sergilenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474