banner564

“Huzur kalmadı”

Dereboyunda faaliyet gösteren barın bulunduğu apartman sakinleri, yetkililerin şikayetlerini dikkate almadığını söyledi

“Huzur kalmadı”
banner598

Melin DOBRAN
Lefkoşa’nın Dereboyu bölgesindeki Hacı Ali Apartmanı’nda yaşayan vatandaşlar, zemin kattaki bardan şikâyetçi olduklarını söyledi. 
Vatandaşlar, söz konusu mekânın eski sahibinin apartman damını izinsiz deldiğini, uydu taktığını ve boş dairedeki telefon hattını kaçak olarak kullandığını savundu. Ayrıca vatandaşlar, apartman sakinlerine ait olan park yerlerinin de işgal edildiğini dile getirdi. Yaklaşık 10 yıl önce imza toplayıp, Kaymakamlık ve belediye gibi yetkililere şikâyet dilekçesi verdiğini ifade eden sakinler, yetkililerin konuyla ilgilenmediğini savundu.
Mekân isminin ve sahibinin değiştiğini kaydeden vatandaşlar, “Bizim sorunlarımız buna rağmen değişmedi” dedi. Yıllardan beridir mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar, gasp edilen haklarını geri istediğini dile getirdi.

“Bize sormadan apartmanı deldiler”
Apartman sakinlerinden Bircan Gürpınar Gürler, konuyu şöyle anlattı, “Dereboyu bölgesindeki Hacı Ali Apartmanı 5’ te kalan 4 aile de alt kattaki mekândan şikâyetçidir. Şu an barı başkası işletiyor. Yaklaşık 10 yıl önce zemin kattaki barın eski sahibi, kaçak yollarla apartmanın damını deldirdi. Dama uydu taktırdı. O da yetmedi, bir dairenin duvarını delip, oradaki hattı kendilerine çektiler ve boş daireye 2 bin 700 liralık telefon faturası geldi. Bu apartman 9 dairedir ve şu an 4 aile kaldı. Kirada oturan yabancı uyruklu öğrenciler de var. Bize sormadan baca yaptırdılar. Bacanın ve su motorunun sesinden uyuyamaz olduk. Sabahtan akşama kadar motor çalıştırıyorlar. Apartman sakinlerine ait olan park yerleri de işgal edildi. Ayrıca binaya ek kaçak bina da yaptılar.

“Ombudsman raporu kabul etti”
Apartman yönetimi olarak hepimiz toplandık ve bu iş yerini şikâyet etmek için imza topladık. Bu olay 2010 yılında oldu. Polise gittik. Polis de Kaymakamlığa, belediyeye ve ombudsmana gitmemiz gerektiğini söyledi. 9 kişi, 9 kat 2 de dükkân sahibi olarak bu yerlere dilekçe verdik. Ombudsman sunduğumuz rapor kabul etti ve bu iş yerini belediyenin mahkemeye verdiğini söyledi. Onlara kaçak yapının yıkılması için kâğıt gönderdi. Sonuç olarak belediye de kaymakamlık da ilgilenmedi. Apartmanın damını delik deşik ettiler. Binayı mahvettiler. Sonra bu mekân kapandı. Şu an bu mekânın ismi ve mal sahibi değişti. Buna rağmen sorunlar giderilmedi. Apartmanın bodrum katındaki sivil savunmaya ait geçişi de tıkadılar. Koca bir jeneratör ve 2 mekâna ait eşyalarla doldurdular. Yıllardan beridir mağduruz. Yetkililer artık sesimizi duysun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474