banner564

“Denetim artmalı”

Kamuda işe gitmeden maaş alan personel bulunduğunu belirten Taçoy, bu sorunun müşavirlikten  daha önemli olduğunu söyledi

“Denetim artmalı”
banner598

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı bütçesi görüşmesinde söz alan UBP Milletvekili Hasan Taçoy, 
Personel Dairesi’nin, Kamu Hizmeti Komisyonu ile birlikte çalışmasının önemine işaret eden Taçoy, son dönemlerde yapılan düzenlemelerle, Kamu Hizmeti Komisyonu’na güvenilirliğin arttığını ve soruların dışarıya sızdırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.   
İşe gitmeyen kamu personeli bulunduğunu belirten Taçoy, bakanlık yaptığı dönemde defalarca teftiş yapılmasını istediğini ancak yeterli personel olmadığı için bu kontrolleri yaptıramadığını anlattı.
Esas bakılması gereken noktanın işe gitmeyen insanların denetlenmesi olduğunu ifade eden Taçoy, bu konunun müşavirlik konusundan daha önemli ve gerekli olduğunu kaydetti. 
Kamu Yasası’nın tekrardan, sil baştan yapılması gerektiğini ifade eden Taçoy, bunun müşavirlik müessesesi için düşünülen hiyerarşik bozuk yapıdan daha iyi bir iş olacağını, müşavirlik sisteminde düşünülen değişiklikten kaynaklanacak bazı sıkıntıların olmaması için yasanın yeniden ele alınmasını önerdi.

Bütçe görüşmeleri sürüyor
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye dün de devam etti.
Genel kurulun dünkü gündeminde, 5 milyon 816 bin 800 TL olan Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, 733 milyon 762 bin 300 TL olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile 227 milyon 155 bin 400 TL Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bütçeleri vardı.
Cumhuriyet Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında saat 10.30’da toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak, Organik Tarımla ilgili yasa tasarısının halkın bilgisine sunulmamasına ilişkin kararı milletvekillerinin bilgisine getirildi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, söz konusu yasa tasarısının içeriğinin bir önceki yasama döneminde halkın bilgisine sunulduğuna dikkat çekerek, “Tasarının hızlandırılmış bir şekilde komitede görüşülmesi için bu karar üretildi” dedi. Karar oy birliğiyle kabul edildi. 
Genel kurul daha sonra bütçe görüşmelerine geçti ve Kamu Hizmeti Komisyonu bütçesini ele almaya başladı.
Meclis Genel Kurulu’nda 5 milyon 816 bin 800 TL’lik Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’nın bütçesi oy birliğiyle onaylandı. 


Arıklı: KHK ülkenin kanayan yarası
İlk sözü alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun ülkede kanayan yara olduğunu belirterek, her dönemde komisyon hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldığını söyledi. 
Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yapısal değişimine ihtiyaç olduğunu savunan Arıklı, bunun nasıl olacağı konusunda konsensüs olup olmayacağının bilinmediğini, belki bu konuyu Meclis’te ele alabileceklerini kaydetti. 
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü anımsatan Arıklı, Afrin’in de ele geçirilmesine değinerek, Türk Ordusu’nun başarılarına dikkat çekti. 
İskele bölgesinde Nevruz kutlamalarında yaşanan olayların üzücü olduğunu ifade eden Arıklı, devletin şefkatli elinin vatandaş olsun, olmasın herkese dokunması gerektiğini kaydetti. 

Tatar: Sınav sisteminde başarılar elde edildi”
UBP Milletvekili Ersin Tatar, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun önemine işaret ederek, komisyonun düzenlediği gerek yazılı, gerek sözlü sınavların bir takım kıstaslara dayandırılması gerektiğini kaydetti. 
Tatar, geçmişten bu güne Kamu Hizmeti Komisyonu sınav sisteminde büyük başarılar elde edildiğini, soruların hazırlanması konusundaki çalışmaların büyük bir titizlikle devam ettiğini belirtti. Tatar, soruların dışarıya sızdırılmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


İncirli: Yasalar yenilenmeli
CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun önemine işaret ederek, yasalarının yenilenmemesi nedeniyle komisyonun verdiği her bir kararın aslında 30 yıllık bir karar olduğunu söyledi. 
Kamu Hizmeti Komisyonu’nun tarafsız ve bağımsız bir organ olduğunu, komisyonun yargı yolu haricinde herhangi bir şekilde denetlenemediğini ifade eden İncirli, komisyonun ölçme ve değerlendirme konusunda sıkıntılar yaşadığını söyledi. 

Angolemli: Müşavirlik adaletli şekilde kalkacak 
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, kim ne derse desin, müşavirlik sisteminin kalkacağını vurgulayarak, bu sistemin kalkmasını halkın istediğini, müşavirliğin adaletli bir şekilde kaldırılacağını vurguladı.
Bugün kürsüde Kamu Hizmeti Komisyonu’nun dört dörtlük çalıştığını söyleyen milletvekilleri olduğunu, ancak ülkede dört dörtlük çalışan kurum kalmadığını, her yerin döküldüğünü söyleyen Angolemli, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun da mevcut yapısıyla bir yere gidemeyeceğini kaydetti. 
Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bulunduğu noktaya gelene kadar halkın canına okuduğunu söyleyen Angolemli, “Öyle bir komisyon oluşturmalıyız ki, halkın kafasındaki bütün soru işaretleri silinsin” dedi.  

Denktaş: Torpil iddiaları sona erdi
Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise giderek artan istihdam taleplerinin komisyona aktarıldığını, komisyonun soru bankası aracılığıyla yazılı sınav yaptığını söyleyerek, kişilerin torpil iddialarının sona erdiğini belirtti. 
Denktaş, oluşturulacak güvene Meclis’in de katkı koyması gerektiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473