banner564

Tarihe ışık tutuyor

Kaya Bekiroğlu, kendi yaşamını anlatan kitabını Meclis Başkanı Siber’e sundu

Tarihe ışık tutuyor
banner598

Dr. Kaya Bekiroğlu kendi yaşamının Ahmet Tolgay ve Dr. Filiz Besim tarafından kaleme alındığı “Kıbrıs tıbbına adanan yaşamlar- Dr. Kaya” isimli kitabını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e sundu.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Siber kabulde yaptığı konuşmada, toplum belleğine bilinenin dışında büyük bir katkı yapan bu kitabı bir solukta okuma fırsatı bulduğunu, Kuzey Kıbrıs’ta en çok satan 5 kitap içerisinde olan kitabın biyografi çevresinde neredeyse Kıbrıslı Türklerin yüz yıllık bir tarihini çoğunlukla da tıp tarihini gözler önüne serdiğini belirtti. Siber, ayrıca Dr. Kaya Bekiroğlu’nun Kıbrıs’ın yetiştirdiği en başarılı hekimlerden ve aydınlardan biri olduğunu ve topluma yaptığı katkıların unutulmaz olduğunu söyledi. Siber kitabın yayınlanmasında emeği geçen Ahmet Tolgay ve Dr. Filiz Besim’i de kutladı.
Kabulde konuşan Dr. Kaya Bekiroğlu ise, Siber’e kabulden dolayı teşekkür ederek, geçmişten günümüze hem sosyal hem de doktorluk yaşamında birçok birikimi yeni nesillere aktarmak amacıyla böyle bir çalışma yapıldığını belirtti. 
Naçizane tecrübelerini ve unutulmaya yüz tutan birçok yaşanmışlığın belleklerde yer almasının belki de geleceğe de bir şekilde ışık tutabileceğini söyleyen Kaya Bekiroğlu, kitabını Meclis Başkanına sunmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473