banner564

Tarihi yerler tanıtıldı

LAÜ yeni öğrencilerine oryantasyon programı düzenledi

Tarihi yerler tanıtıldı
banner598
 Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı tarafından, 2015-2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde üniversiteye yeni kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler için oryantasyon gezisi düzenlendi. Öğrencilerin KKTC ve LAÜ’ye uyum sağlamaları amacıyla düzenlenen oryantasyon gezisinde, Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel yerleri tanıtıldı.
   Öğrencilerin yeni eğitim dönemlerine iyi bir motivasyonla başlamalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen oryantasyon programında bilgilendirme toplantılarının yanı sıra çeşitli aktiviteler de düzenlendi. 
   LAÜ’ye çeşitli ülkelerden gelen yeni öğrenciler, etkinlikler kapsamında birbirleriyle kaynaşma ve yeni arkadaşlıklar kurma imkanı buldular. Ayrıca tanıtım gezisi kapsamında Mevlevi Tekkesi, Büyük Han, Selimiye Camii, Derviş Paşa Konağı, Yiğitler Burcu, Bellapais Manastırı, Girne Kalesi ve Müzeleri ziyaret edildi.
   Oryantasyon programı sayesinde Kuzey Kıbrıs’ın tarihi güzelliklerini yerinde görme imkanı bulan öğrenciler LAÜ’nün yapmış olduğu program sayesinde KKTC’yi kısa sürede tanıma fırsatı yakaladıklarını ve iyi bir motivasyonla eğitim hayatlarına başlayacakları için mutlu olduklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473