banner564

Üst düzeyde kabul gördü

Bakan Asım Akansoy, Ankara’daki temaslarında TBMM Başkanı ve Türkiye Hükümetinin bazı bakanlarıyla ikili görüşme gerçekleştirdi

Üst düzeyde  kabul gördü
banner598
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, ilgili bakanlıklarla kurumsal ilişkileri geliştirmek ve ortak projelere imza atmak amacıyla gittiği Ankara’da üst düzey temaslarda bulundu.
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Akansoy, önceki gün TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile bir araya geldi.
Asım Akansoy dün de Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’i ziyaret etti.

Ortak komite kurulacak
Asım Akansoy’un, Süleyman Soylu ile gerçekleştirdiği görüşmede, her iki bakanlık tarafından müsteşarlar düzeyinde ortak bir komite oluşturulması kararı alındığı belirtildi. 
Komiteye, 60 gün içinde durum analizi yapması, ortak adım atılması ve protokol hazırlanması konusunda yetki verildiği kaydedildi. Komite’nin 60 günün sonunda sürdürülebilir bir yol haritası ortaya çıkarması ve iki bakan arasında işbirliği protokolü imzalanması hedefleniyor.

Akansoy: Dünyaya entegre olmak istiyoruz
İçişleri ve Çalışma Bakanı Akansoy, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türkler olarak 21.yy koşullarında dünyaya entegre olurken kendi yapısal pozisyonlarını daha da geliştirmek ve ileriye taşımakla mükellef olduklarını vurguladı. 


Soylu: KKTC cazibe merkezi olmalı
Süleyman Soylu ise açıklamasında, KKTC’nin kalkınma yolunda ulaştığı seviyenin Türkiye için iftihar meselesi olduğunu söyledi. Soylu, KKTC’nin güçlenip Doğu Akdeniz’de gerçek bir cazibe merkezi olmasını hedefleyen projeleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. 

Efkan Ala ile ortak basın toplantısı
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy dün görüştüğü Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Efkan Ala ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Akansoy konuşmasında, “Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere süreci devam ederken bizler de KKTC'nin yapılanma sürecini en üst noktaya taşımalı ve gerekli adımları bugün yaptığımız kurumsal yakınlaşma, kurumsal iş birliği ve temaslarla ileriye taşımalıyız" dedi.
Bakanlıkta çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Akansoy, KKTC'nin çağdaş modern bir devlet seviyesine gelmesi ve kendi kendine yeten, kendi kendini yöneten bir düzeye ulaşmasının hükümetinin en büyük hedefi olduğunu kaydetti.
Öte yandan İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ve beraberindeki heyet, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Yardımcısı Türkeş'i ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473