banner564

“Bunlar cambaz”

Burdur’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde; Paralel Yapı ve Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasında yaşanan olaylar vardı

“Bunlar cambaz”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur’da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında, çözüm sürecine saygı duyulmadığını ve o dönemde "Çözüm süreci artık buzluğa konmuştur" şeklindeki sözlerini hatırlattı.
Konuşmasında, 'Paralel devlet yapılanması' ile mücadeleye vurgu yapan Erdoğan,  "Paralel devlet yapılanması yok böyle bir şey. Bunlar sahtekar, cambaz. İşte bütün hileler ortaya çıkıyor. Yok neymiş basın hürriyetmiş. Düşünebiliyor musunuz gazeteleri var. Suçüstü yakalanıyorlar. Emniyet görevlileri oraya girecek toplamışlar oraya başı açık, örtülü tüm kardeşlerimizi orada polisin önüne onlarla bariyer oluşturuyorlar. O başörtülü kardeşlerimizi bunlar var ya Güneydoğu'da PKK'lılarla da sırt sırta seçimlerde bir araya getirdiler. PKK'lılarla onları sırt sırta bir araya getirdiler. Bunları gözlerimle gördüğüm zaman yazıklar olsun dedim. Ne günlere kaldık. Yanılmıyorsam Ziya Paşa'nındı. 'Ne günlere kaldık ey gazi hünkar, eşik vezir olmuş katır silahtar.' Böyle bir durum var. Gazetelerinin önüne geldiler. Girdi oraya emniyet, içeride ne makine kalmış, ne bilgisayar hepsini götürmüşler. Niye? Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Ne yaparsanız yapın kaçamayacaksınız" diye konuştu.

Can Dündar ve Erdem Gül kararı
Erdoğan, Can Dündar ve Erdem Gül’ün casuslukla suçlandığını hatırlatarak, Anayasa Mahkemesini eleştirdi. Anayasa Mahkemesinin anayasayı açıkça hiçe sayarak, kendini birinci derece mahkeme yerine koyduğunu ifade eden Erdoğan, daha eski onlarca dava dosyasının Anayasa Mahkemesinde beklediğini de hatırlatarak, “Yargı süreci bitmemiş. Bitmediği halde tutuklu olan bu kişiler hakkında böyle bir karar veriyor. Bu aceleniz ne ya? Ne oldu da bu kadar acele ettiniz?” diye konuştu.

AYM Başkanı'na o sözlerini hatırlattı
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın bana daha kendisine "gerekçeyi hazırlamadan karar açıklamayız" dediğini belirten Cumhurbaşkanı, “Bu olayı yaşayınca çok üzüldüm, çok kırgınım. O makamda olana dürüstlük yakışır, onun için” dedi.

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi
Erdoğan’ın gündeminde ‘yeni anayasa’ da vardı. Cumhurbaşkanı, “Mevcut anayasada ısrar etmenin ahlaki tarafı kalmamıştır. Meclis’teki manzarayı görüyorsunuz. Ana muhalefetin başındaki adam çıkıyor, ‘diktatör bozuntusu’ diyor. Sen nasıl bir siyasetçisin, nasıl böyle bir ifade kullanırsın? Tutturmuşlar, ‘biz başkanlık istemiyoruz, başkanlık istemiyoruz.’ Dert başka, bunlar diyor, ‘Bu millet bizden başkan çıkarmaz’ diyor. Dertleri bu. Biri diyor ‘masaya oturmam, öteki ‘O yoksa, ben de olmam’. Çocuk oyuncağı mı bu?” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474