banner564

İnsanlık görevi

“Organ Nakli Yasası meclisimizden geçen en önemli yasalardan biri” diyen Siber, sağlık alanındaki olumlu adımları destekleyeceklerini yineledi

İnsanlık görevi
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Dünya Böbrek Günü dolayısıyla, “Böbrek Hastalıkları ve Çocuklar” sempozyumuna katılmak için adada bulunan Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığındaki heyeti kabul etti.
Kabulde konuşan Siber, halkın yaşamını daha iyiye daha güzele götürecek olan yasaları geçirmenin sorumlulukları olduğunu ama özellikle sağlığı ilgilendiren yasaların ayrı bir önem taşıdığını söyledi.
Siber, Organ Nakli Yasası’nın meclisten geçen en önemli yasalardan olduğunu, yasanın ardından üç başarılı böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildiğini belirtti. Ameliyatların ülkede ilk kez gerçekleştiğini ve doktorların, başarıyla nakil bekleyen hastaları hayata döndürdüklerini kaydeden Siber, özellikle organ naklinde Türkiye’de konusunda uzman bilim insanlarının tecrübelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Siber, katkılarından dolayı Türkiye Organ Nakli Başkanı ve ekibine teşekkür etti. 

Kahveci: Yasal çerçeve çok önemli
Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci de konuşmasında KKTC Meclisi’nin Organ Nakli Yasası’nı geçirmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
Organ naklinde düzenleyici yasal çerçevenin önemli olduğunu, yasa olmazsa devletin kontrol ve denetim yapamayacağını belirten Kahveci, KKTC’de organ nakli konusunda yapılan çalışmaları takip ettiklerini, tavsiye ve destek verdiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473