banner564

TÜRKSOY Opera Günleri Konseri, Bellapais Manastırı’nda icra edildi

Uluslararası katılım oldu

TÜRKSOY Opera Günleri Konseri, Bellapais Manastırı’nda icra edildi
banner598

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) 25. Kuruluş yılına ithafen gerçekleştirilen 21. TÜRKSOY Opera Günleri Konseri geçtiğimiz akşam Bellapais Manastırı’nda icra edildi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen konserde, Türk dünyasının başarılı opera sanatçıları sahne aldı.
Kültür Dairesinden verilen bilgiye göre, 21. TÜRKSOY Opera Günleri konserini, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ile davetliler ve sanatseverler izledi.
Bellapais Manastırı’ndaki konserin açılış konuşmasını yapan TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, TÜRKSOY’un 25. Kuruluş yılına ithaf edilen 21. TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin neredeyse TÜRKSOY’la yaşıt olduğunu ifade ederek, bundan gurur duyduklarını belirtti.
Bakan Özyiğit de, dünyada insanlık olarak herkesin farklı renkte, ırkta, farklı inançlara, dinlere, dillere, düşüncelere ve kültürlere sahip olarak birlikte yaşadığına vurgu yaparak, Türk ırkının da bu ırklardan biri olduğunu ifade etti.
TÜRKSOY’un Türk dünyasını kültür ve sanatın çevresinde bir araya getiren etkinlikler düzenleyerek ortak Türk kültürünün gelişmesine büyük katkı koyduğunu belirten Özyiğit, TÜRKSOY’un 25. kuruluş yılını kutladı.
Sunuculuğunu Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndan Serda Tüzel ve Can Gazi’nin yaptığı 21. TÜRKSOY Opera Günleri konserlerinde açılış konuşmalarının ardından Kazakistan’dan Soprano Nazym Sagyntay sahne alarak İtalyan Besteci Giulio Romolo Caccini’nin “Ave Maria” isimli eserini seslendirdi.
Konser sonunda konserde sahne alan tüm opera sanatçıları G. Verdi'nin “La Traviata” Operası’ndan dünyaca ünlü “Brindisi” aryasını birlikte seslendirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473