banner564

“Asla kabul  etmeyeceğiz”

Haspolat Meslek Lisesi'nin Hala Sultan İlahiyat Koleji binasında eğitime devam edeceği yönündeki açıklama, okul aile birliği üyelerinin tepkisini çekti

“Asla kabul  etmeyeceğiz”
banner598

 Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği dün düzenlediği basın toplantısında öğretmen sendikaları ve Milli Eğitim Bakanlığı hakkında bazı iddialarda bulundu.

Sendikaları ve bakanlığı Hala Sultan İlahiyat Koleji'ni yıpratmaya çalışmakla suçlayan okul aile birliği, “Haspolat Meslek Lisesi'ni Hala Sultan İlahiyat Koleji bünyesine katılmasını asla kabul etmeyeceğiz” dedi.
Okul aile birliği üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Hala Sultan İlahiyat Koleji, 6 yıldan beri KKTC eğitim sisteminin önemli bir parçası olarak yoluna devam etmektedir. Sevinerek görmekteyiz ki okulumuz, bu altı yıllık süreçte önemli mesafeler kat etmiş, akademik ve sosyal başarılarıyla KKTC kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Bu topluma hizmet edecek, başarılarıyla göğsümüzü kabartacak yeni nesiller yetiştirme yolunda daha gidilecek çok yolumuzun olduğunun, daha çok gayret etmemiz gerektiğinin farkındayız.
Biz gece-gündüz okulumuzu geliştirme adına çaba sarf ederken, “nasıl daha güzelini yapabiliriz” düşüncesiyle hareket ederken, maalesef üzülerek ifade etmek istiyoruz ki, birileri de “nasıl Hala Sultan’ın önüne engeller çıkarabiliriz, bu okulun başarısız olması için neler yapabiliriz” diye düşünüp, okulumuza sorun çıkarma, öğrenci ve velilerimizi tedirgin etme adına her türlü çabayı sarf ediyorlar.
Son olarak; sözde eğitim sendikası olan, bize göre ise KKTC’de eğitimin önünde en büyük engeli teşkil eden KTOEÖS isimli sendikanın öncülüğünde ve bu sendikanın her sözünü emir telakki eden KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın girişimiyle, yeni bir provokasyonla karşı karşıyayız. Haspolat Meslek Lisesi, mevcut binalarında eğitim yapılamaz olduğu gerekçe gösterilerek Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne taşınmak istenmektedir. Bu kararın alınma aşamasında ise, oluşacak yeni durumdan en fazla etkilenecek olan bizlerin, öğrenci velilerinin görüşü dikkate alınmamaktadır. Okul-aile birliği olarak Haspolat Meslek Lisesi’nin okulumuza taşınma girişimin hem pedagojik hem de fiziki şartlar açısından uygun olmadığını ifade ediyor,  böyle bir uygulamayı asla kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474