banner564

Kırmızıçizgi net

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya açık mektup yazan TMT Mücahitler Derneği, “Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçilmesi mümkün değil” dedi

Kırmızıçizgi net
banner598

TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçilmesinin mümkün olmadığını, böyle bir şeyin kabul edilmeyeceğini belirtti.
Bora, “Rumlar 55 yıl silah zoru ve terörle gasp ettiği ve eşit ortağı Kıbrıs Türk halkını ortadan kaldırmak için iki kez (1963 Akritas – 1974 İphestos) soykırım uygulamış ve eğer Garantör Anavatanımız Türkiye olmasaydı, Atlılar, Sandalar, Muratağa ve Taşkent katliamları ile akıbetimizin nereye varacağı belli olmuşken, Elan aynı zihniyetin devam ettiği açık bir gerçek iken, AB ve BM öyle istiyor diye, haklı ve meşru olarak kurduğumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve her şeyimizi borçlu olduğumuz Anavatanımız Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçmemiz mümkün değildir” dedi. 
Yılmaz Bora, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya hitaben yayımladığı açık mektupta, gerçekçi, yaşayabilir, kalıcı bir çözüm, barış için görüş ve önerilerde bulundu. 
Genel olarak insanların barış istememesi, barışa karşı olması ve barışı kötülemesinin mümkün olmadığına işaret Bora, barışın mutluluğun kaynağı olup, insanların ve toplumların huzur ve güven içinde yaşamasına, ekonomik refaha kavuşmasına zemin hazırladığını kaydetti. 
Savaşlardan sonra, barış yapılmaması durumunda ulusların ekonomik bakımdan gelişmesi, refaha kavuşması güven ve huzur içinde yaşamasının mümkün olamayacağına dikkat çeken Bora, 1878’den sonra Kıbrıs’ta aralıklarla devam eden Rum saldırılarının, 1974 Mutlu Barış Harekatı sayesinde sona erdiğini hatırlattı. 
Kıbrıs Türk halkının Barış Harekatı ile esaretten kurtularak, özgürlüğüne kavuştuğunu ve en uzun süreli barışa kavuşturulduğunu ifade eden Bora, bugün, dili, dini, milleti farklı iki halkın iki ayrı bölgede yaşamasının sağlanması ile toplumlar arası savaş riskinin köklü bir şekilde ortadan kalktığını belirtti. 
1975 Nüfus Mübadele Antlaşması ve 1977-1979 Doruk Antlaşmaları ile iki ayrı bölgede, iki ayrı idare oluştuğunu ve aradan 50 yılı aşkın bir süre geçtiğini belirten Bora, barışın iki tarafın da istemesi durumunda ve iki halk arasında, kin, nefret ve düşmanlıkların terk edilmesi ile mümkün olacağını kaydetti. 

“Kıbrıs sorununu Kıbrıs Türkleri yaratmadı” 
“Kıbrıs sorununu Kıbrıs Türkleri yaratmamıştır. Tarihi belge ve olaylar çok açıktır. Bugüne kadar yaşanmış tüm acıların ve kanlı olayların tek nedeni ve sorunun kökeni Rumların Enosis hayalidir. Kıbrıs Türkleri bugüne kadar yaşananların sorumlusu ve suçlusu değildir” diyen Bora, Kıbrıs Türklerinin bir devletten ayrılarak, yeni bir devlet ilan eden ayrılıkçı bir halk olmadıklarını vurguladı. 
Kıbrıs Türklerinin bağlı oldukları devletten silah zoru ve terörle dışlanıp, tüm devlet çalışanlarının zorla devletten atılmaları nedeni ile kendi idarelerini kurma hakkına sahip olduklarını ifade eden Yılmaz Bora, 1960’da denenen Ortaklık Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yıkılış sebebinin de Enosis olduğunu anımsattı. 
Bora, Kıbrıs Türk halkının ezici çoğunluğunun görüşlerine tercüman oldukları inancı ile gerçekçi, yaşayabilir, kalıcı bir çözüm, barış için görüş ve önerilerini paylaştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474