banner564

9 ay ziyaret edilebilecek

YDÜ ve Rahmi M. Koç Müzesi’nin “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı” sergisi İstanbul’da açılacak

9 ay ziyaret edilebilecek
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Rahmi M. Koç Müzesi’nin “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı” sergisi İstanbul’da açılacak.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, YDÜ’nün Rahmi Koç Müzesi ile birlikte düzenlediği “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı” sergisi, yarın saat 17.30’da Rahmi Koç Müzesi’nde ziyaretçileriyle buluşacak.
Açılışına Türkiye’nin ekonomi, siyaset ve kültür dünyasından önemli isimlerinin katılması beklenen sergi 9 ay boyunca Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek.
Küratörlüğünü, Türkiye’de ve uluslararası alanda birçok sergi projesine imza atmış İstanbul Deniz Müzesi eski müdürü, deniz tarihçisi ve Girne Üniversitesi Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Başkanı Ali Rıza İşipek’in yaptığı sergide, tanınmış ressamlara ait orijinal yağlıboya tablolar, İznik çinileri, gemi modelleri, antika objeler, replikalar, kostümlü cansız mankenler, canlandırmalar, gravürler, notik malzemeler, sancak ve flamalar, roll-up posterler ve flamalar bulunuyor.
Serginin açılışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, 18 Mart Çarşamba günü saat 17.30 da Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan açılış töreninin, Yakın Doğu Üniversitesi’nin geleceğe yön verirken tarihine sahip çıkma misyonunun en önemli ve anlamlı örneklerinden birinin daha başlangıcı olduğunu belirtti.
Çanakkale Destanı gibi Türk tarihinde çok önemli yer tutan bir destanın 100. yılında gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı sergi, KKTC ile Anavatan Türkiye’miz arasında diğer alanlarda olduğu gibi tarihsel, kültürel ve sanatsal alanda da var olan sarsılmaz bağların önemli bir nişanesidir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474