banner564

“Gündem oluşturuyor”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yaklaştıkça, propaganda yaptığını savundu

“Gündem oluşturuyor”
banner598
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Nevruz'da hangi kapsamda bir çağrı yapılacağını henüz bilmiyoruz. Yazılı olarak bir metin hazırlanacak. Zaten İmralı'da bununla ilgili bir tartışma yürütüldü'' dedi. Demirtaş, partisinin genel merkezinde, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyetini kabulü öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'artık Kürt sorunu yoktur. Daha ne istiyorsunuz? Cumhurbaşkanı da çıktı. Başbakan da çıktı'' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yaklaştıkça, seçime dönük propaganda amaçlı bir gündem oluşturmaya çalıştığını iddia etti.

“Öcalan’ın resmi tartışılacak”
Demirtaş, ''Her seçim dönemi denediği ve tekrarladığı bir mevzudur. Göreceksiniz, yakın zamanda, Abdullah Öcalan'ı astın asmadın tartışması da başlatacaktır. Bunlar seçim öncesi, seçime dönük, milliyetçi oylara dönük söylemlerdir. Çok da Cumhurbaşkanının içinden geldiği gibi konuştuğu dönemler değil, seçim dönemleri'' dedi.
Türkiye'nin özgürlük ve demokratikleşme gibi temel sorunlar bulunduğunu dile getiren Demirtaş, ''Kendisine kalsa, 'bu ülkede hiçbir etnik grubun sorununu dile getirmesin' düşüncesindedir. Herkesin sorunu var. En büyük sorun da bugün tekleşme, diktatörleşme, baskı ve otorite sorunudur. Bu sorunun da adı AKP sorunudur. Bize göre Türkiye'nin en acil ve en ciddi sorunudur. İnşallah 7 Haziran'da bu sorunu biz çözeceğiz''  diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473