banner564

Bu acının tarifi yok

Serinlemek için Kaplıca-Yedikonuk arasında denize giren 5 kişilik Katırcı ailesinden 4’ü boğularak can verdi

Bu acının tarifi yok
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
İskele Kaza Mahkemesi’nde görev yapan Ramazan Katırcı (48) dün akşam 18.30 raddelerinde eşi Filiz Katırcı (K-40), kızı Merve Katırcı (K-18), oğulları Mert (13) ve Barış (12) Katırcı ile birlikte serinlemek için Kaplıca-Yedikonuk arasında Tulumba mevkiinde denize girdi. Ancak azgın dalgalarla boğuşurken, 5 kişilik aileden 4’ü boğularak can verdi.
Diyalog muhabirinin olay yerinde yetkililerden aldığı bilgiye göre; Katırcı ailesini kurtarmaya çalışan Osman Göztaş isimli vatandaş da boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Katırcı ailesinin en küçüğü olan 12 yaşındaki Barış ise kurtarılarak ambulans ile Gazimağusa Hastanesi’nde kontrol altına alındı. 

Dev dalgalar aileyi yuttu
Bir aileden dört kişinin ölümüne neden olan olay dün saat 18. 30 sıralarında meydana geldi.
Elde edilen bilgilere göre; Ramazan Katırcı, saat 18.00 sıralarında eşi Filiz Katırcı, çocukları Merve Barış ve Mert’i yanına alarak Kaplıca-Yedikonuk arasında Tulumba mevkiinde denize gitti. Kayalık ve koy bir alana giden aile yüzmek için suya girdi. Ancak dev dalgalar Katırcı ailesini yutmaya başladı.
Ramazan Katırcı ile Filiz Katırcı, çocuklarını kurtarmaya çalışırken, denizden gelen çığlıkları ilk olarak aynı bölgeye balık tutmaya giden 32 yaşındaki Osman Göztaş duydu, daha sonra civarda balıkçılık yapanlar feryatlara koştu. 
Osman Göztaş, Barış Katırcı’yı denizden çıkarmayı başardı.
Ancak Ramazan Katırcı, Filiz Katırcı ve Mevre Katırcı kurtarılamadı, Mert Katırcı da denizde kayboldu.
Çevredeki diğer balıkçılarda polis ve 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi.
Ağır yaralı olarak denizden çıkarılan Barış Katırcı, ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Dört ceset morga kaldırıldı
Polis, itfaiye, sivil savunma ekipleri olay mahalline giderken, Ramazan Katırcı ile Merve Katırcı’nın cesetleri açıldıkları koya çok yakın bir mesafede bulundu. Filiz Katırcı’nın cesedi ise koya vurdu.
Denizde kaybolan Mert Katırcı’yı bulmak için ise helikopterle arama çalışmaları başladı.
Yapılan aramalar sonucu saat 21. 30 sıralarında Mert’in cansız bedeni 2 mil deniz ötesinde bulundu.
Mert Katırcı’nın cesedi helikopter yardımı ile sudan çıkarıldı.
Ramazan Katırcı, Merve Katırcı, Filiz Katırcı ve Mert Katırcı’nın cesetleri Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Göztaş’ın durumu kritik
Barış Katırcı’ýı kurtarırken boğulma tehlikesi geçiren Osman Göztaş ise kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi.

Sennaroğlu üzücü olayı anlattı
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, aldığı bilgiye dayanarak olayın şu şekilde gerçekleştiğini anlattı: Merve Katırcı, dalgalı denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Baba Katırcı onu kurtarmak için suya atladı. Ancak boyu 6-7 metreyi bulduğu belirtilen dalgalardan dolayı baba çocuğunu kurtaramadı. Bu esnada yüzme bilmediği iddia edilen Filiz Katırcı da suya atladı. Anne, baba ve kız kardeşinin dalgalarda boğuştuğunu gören Mert ve Barış da yardım etmeye çalıştı.

Herkes çok üzgün
Akıncı: Geride kalan çocuğa devlet sahip çıkacak
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı denizde yaşanan faciayla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı "Geride kalan çocuğa Devlet olarak sahip çıkmanın vicdani bir sorumluluğumuz olduğunu da ifade etmek istiyorum." dedi
Akıncı'nın açıklaması şöyle:
"Anne, baba, iki kardeş denizde dalgalara kapılarak can verdi. Aynı aileden geriye bir tek 12 yaşında bir çocuk kaldı. Bu tarifi imkânsız büyük acıyı yüreğimizde hissederek kendilerine Allah’dan rahmet diliyorum. Geride kalan çocuğa Devlet olarak sahip çıkmanın vicdani bir sorumluluğumuz olduğunu da ifade etmek istiyorum."

Tatar: Büyük acı
Başbakan Ersin Tatar, yaşanan olayın büyük bir acıya neden olduğunu söyledi. Tatar şunları ifade etti: "Aynı aileden 4 kardeşimizin denizde boğularak ölmelerini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine, sevenlerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum.
Hepimizi acıya boğan bu olay vesilesiyle vatandaşlarımızı denize girerken dikkatli davranmaya ve uyarılara kulak vermeye davet ediyorum."

Özersay: Hepimizin başı sağ olsun
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da “Hepimizin başı sağ olsun” diyerek şu mesajı paylaştı:
“Maalesef dört insanımız Kaplıca Yedikonuk arasında denizde boğularak can verdi. Askeri yetkililerimizle temasa geçtik, iki helikopter ile bölgede denizdeki son cenazeyi de tespit etti. Kardeşlerden birisi ise kurtarılmıştır, Mağusa Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Büyük acı, hepimizin başı sağ olsun.”

Harmancı: Bir aile yok oldu
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, denizde boğularak hayatını kaybeden 4 kişi için başsağlığı mesajı yayımladı. Harmancı’nın açıklaması şöyle: “Bir aile yok oldu, çok keşkeli söylenecek şeyin olduğu ama önce bu tarifsiz acıyı yaşayanların acılarına saygı duymak en doğrusu. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, bu sonsuz acıya dayanabilecek sabır ve metanet dilerim.”

Yenierenköy’de etkinlikler iptal
Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak da "Acımız büyük" diyerek, panayır dolayısıyla açıklanan konserlerin iptal edildiğini belirtti. 
 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2019, 12:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

DENİZLE OYUN OLMAZ......YANLIŞ YERDE ,YANLIŞ İŞ YAPMAYACAKSIN..

ÖLEN ANA -BABA , BU CİNAYETLERİN SORUMLULARIDIR...

TCDE DE ,ŞİLE VE KARADENİZDE, BÖYLE CAHİL CESARETLİ İNSANLAR BOĞULUYOR...

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473