banner564

Helikopter istenecek

Yangınlarda yüzlerce hayvanın hayatını kaybettiğine vurgu yapan Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi, bugün eylem yapacak

Helikopter istenecek
banner598
 Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi, yangın helikopteri alınması talebiyle bugün 14.00’te Başbakanlık önünde 10 dakikalık eylem ve basın açıklaması yapacak.
     Konuyla ilgili Baraka’dan yapılan açıklamaya göre, Altın Patiler Derneği, Baraka Kültür Merkezi, DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü, DAÜ KAY, Sessiz Kullar Derneği ve Bağımsızlık Yolu’ndan oluşan Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi, helikopter olmadığı için söndürülemeyen yangınlarda yüzlerce hayvanın yanarak can verdiği, yüzlercesinin de yuvasız kaldığı belirtilerek, “Mercedes değil yangın helikopteri diyorsan 10 dakikanı ayır, basın açıklamasına sen de katıl” şeklinde çağrı yapıldı.

Tunalı: Araçlar garajda çürüyor…
Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, ülke yangınlarla boğuşurken, araçları kullanacak personel olmaması nedeniyle yangın söndürme araçlarının garajlarda çürümeye terk edildiğini savundu.
Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, yıllar önce büyük gayretler sarf edilerek alınan, kendi kendini soğutan kameralı ekip istemeyen aracın tek kullanıcısının Orman Dairesi’ndeki bir personel olduğunu ancak başka bir parti iktidarı döneminde işe alındığı gerekçesiyle işine son verildiğini kaydetti.
Tunalı, “50 bar basınçlı su basabilen bu aracımızın özel yetiştirilmiş kişilerin kullanılabileceğini bilemeyen bu gözü kararmış kişiler, ülkede çıkan yangınlara bu araçlarla müdahale edemiyorlar” dedi.

İşbeceren: Acil önlem alınmalı
Birleşik Kıbrıs Partisi, yangınlara karşı acil tedbir istedi.
BKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet İşbeceren tarafından yapılan açıklamada, Kalkanlı bölgesinde dün çıkan yangında 4 bin dönüme yakın orman arazisinin kül olmasının büyük üzüntü yarattığı belirtildi.
Açıklamada, son günlerde değişik bölgelerde üç ayrı yangın çıktığına dikkat çekilerek, yangınlara karşı acil tedbirler alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Kanatlı: Orman Dairesi bütçesi artırılmalı
    Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, yangınlarla ilgili hükümete acil tedbir alması ve Orman Dairesi bütçesinin artırılması çağrısı yaptı.
     Kanatlı yaptığı yazılı açıklamada, hafta sonu çıkan yangınlara işaret ederek, bir hafta önce Orman Mühendisleri Odası Başkanı’nın uyardığını ve mühendislerin bir kez daha haklı çıktığını ifade etti.
     Kanatlı açıklamasında, “Bir hafta önce Oda Başkanı adeta Kalkanlı’daki yangının olabileceğini görmüş ve ‘şu anda olası büyük ve büyüme eğilimde olan yangınlar için dairenin hareket kabiliyeti çok azdır. Bu sebeple olası büyük ve büyüme eğilimi olan yangınlarda Orman Dairesi’nin teknik kadro ve eğitimli personel bakımından ciddi eksiklikleri mevcut olup acilen bu teknik kadro ve personelin doldurulması gerekmektedir. Aksi takdirde kaçınılmaz felaketler kapıdadır’ demişti ve maalesef dediği oldu, felaket bir kez daha ülkemizi vurdu” ifadelerini kullandı.

YBH: Daha fazla yangın istemiyoruz
Yeşil Barış Harekatı (YBH), yetkililere, “iklim şartlarından dolayı yaz aylarında yangınların kaçınılmaz hale geldiği ülkemizde gerekli denetim ve önlemleri almak için son ağacın da yanmasını mı bekliyorsunuz?” ve “Yıllardır ivedi bir ihtiyaç olan orman yangını ve birçok acil müdahaleler için gerekli olan helikopter alımının neden yapılmadığının gerekçeleri nelerdir?” diye sordu.
     Yeşil Barış Harekatı yaptığı açıklamada, “ormanlar, duyarsızlıktan, istismardan ve ihmallerden dolayı tükenme noktasına geldi. Ülkemizde hala ağaçları koruma yasası yok” dedi.
     YBH, “Bu konunun muhatapları ya durumun önemini algılayamayacak kadar ehliyetsiz, duyarsız ve beceriksiz veya ülke sevgisinden yoksundur. Yerlerini daha ehli, daha duyarlı ve ülke sevgisi ile dolu yöneticilere yer açmak üzere derhal istifa etmelidirler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474