banner564

İçinden çıkılmaz

Yeni adli yılın ilk oturumunda Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne 38 sanık getirildi

İçinden çıkılmaz
banner598

 Suna ERDEN

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, 2018-2019 Adli Yılı’nın ilk oturumunu dün gerçekleştirdi. İlk oturum oldukça yoğun geçti. Cezaevinde yargılanmayı bekleyen 38 sanık, ağır cezaya getirildi. İlk oturumun ilk sanıkları da Alsancak’ta Memduh Ulugün’ü öldürmekten yargılanan Meryem-Mehmet Doğu çifti oldu. Başkan Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla’dan oluşacak heyet, ağır cezanın ilk oturumunu açarken, Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, adli yılla ilgili bilgileri aktardı. 

Üç cinayet davası görüşülecek
Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, bu yıl ağır cezada 3 cinayet davası görüşüleceğini, ikisinin havalesinin gerçekleştiğini, birisinin ise soruşturma aşamasında olduğunu ifade etti. ‘Ateşli silah ve bıçak’ kullanımına bağlı olayların arttığına dikkati çeken Akyener,  ancak birinci sırada yine uyuşturucu suçları olduğunu dile getirdi. 
Akyener, Denetimli Serbestlik Yasası’nın 2016 yılında yürürlüğe girdiğini ancak uyuşturucu suçlarının önlenmesi veya azalmasında herhangi bir etkisi olmadığını ifade etti. Akyener, Gazimağusa ve Girne ağır ceza mahkemelerine bir heyetin baktığını belirterek, acilen 3. Ağır ceza heyetinin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Salon tıklım tıklım doldu
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeni adli yılda başkanlık yapacak Yargıç Nüvit Gazi Hacı ise “Yükümüz ağır, adaletin tecellisi için gereken tüm özveri gösterilecek” dedi. 
Konuşmaların ardından heyet ilk oturumunun yaptı. İlk oturumda cinayet sanıkları Mehmet- Meryem Doğu çifti heyet huzuruna çıkarken, davaları 27 Eylül tarihine ertelendi. Öte yandan dün mahkemeye getirilen 38 sanık arasında cinsel taciz, uyuşturucu, yaralama suçları da mevcuttu. Ağır ceza salonunda yer kalmaması nedeni ile sanıkların oturması için sandalye takviyesi de yapıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473