‘İhmalkar davrandı’

Başpınar’da büyük bir yangına neden olan Pakistanlı kadın tutuklandı

‘İhmalkar davrandı’

Değirmenlik’e bağlı Başpınar bölgesinde bahçesinde yaktığı ateş büyük bir yangına neden olan 38 yaşındaki Pakistanlı S.N.B. tutuklanarak dün sabah Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Kuru otları temizlemek amacıyla ateş yaktığını söyleyen zanlı hakkında 3 gün ek tutuklama emri alındı. 
Yangının yaklaşık 25 dönümlük alanı küle çevirdiği, çok sayıda ağaç, telefon ve elektrik direklerinin zarar gördüğü belirtilirken, duruşmada detaylar aktarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis memuru; 12 Eylül 2026 tarihinde saat 11.40 raddelerinde Başpınar Mahallesi’nde zanlının evinin bahçesinde bulunan yığın halindeki kuru otları, gerekli emniyet tedbirlerini almadan ve yetkili makamdan izin almaksızın yaktığını söyledi.
Polis, ateşin kontrolden çıkması sonucu yangın meydana geldiğini ve rüzgarın etkisiyle Başpınar Mahallesi’nin kuzey kısmında bulunan dere yatağına sirayet ettiğini belirtti.
Yangın sonucunda yaklaşık 25 dönümlük alan içerisindeki kuru otlar, kamışlar ve zeytin ağaçlarının yanarak zarar gördüğünü mahkemeye aktaran polis, yangına itfaiye, Sivil Savunma, Orman Dairesi, Değirmenlik

Akıncılar Belediyesi ekiplerinin yanı sıra askeri personel ve bölge halkının da müdahale ettiğini söyledi.
Yangının kontrol altına alınarak söndürüldüğünü belirten polis, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını kaydetti.
Zanlının suçüstü tutuklandığını ve ifade verdiğini belirten polis, soruşturma amaçlı üç gün ek süre talep etti. 
Mahkeme talebi kabul etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473