banner564

Karar anı yıkıldı

Çatalköy’de bir şahsın evine girip, çanta çaldığı esnada suçüstü yakalanan Mehmet Can Çalıdan, 3 yıl hapse mahkûm edildi

Karar anı yıkıldı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Çatalköy’de bir şahsın evine hırsızlık amacıyla giren ancak ev sahibinin fark etmesi üzerine çaldığı çantayı atıp kaçan Mehmet Can Çalıdan hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık iki davadan suçlu bulunarak 3 yıl hapse mahkûm edildi.
Kararı okuyan mahkeme başkanı Fusün Cemaller, sanığın “geceleyin ev açma” ve “mülke tecavüz” suçlarından yargılandığını belirtti.
Cemaller, sanığın 17 Ağustos 2019 tarihinde sabah 04.30 sıralarında Çatalköy’de S. U.’ya ait iki katlı müstakil evin açık sürme balkon kapısından ikametgâha girdiğini söyledi. 
Başkan sanığın daha sonra S.U.’nun yatak odasına kadar girdiğini ve sandalye üzerinde duran bayan kol çantasını eline aldığı esnada fark edildiğini anlattı.
Başkan, sanığın kol çantasını eline aldığı esnada fark edilmesi üzerine çantayı yere atarak kaçmaya çalıştığını kaydetti. 

Ev sakinleri polise teslim etti
Sanığın ev sakinleri tarafından yakalanarak polise teslim edildiğini belirten Başkan Cemaller, tutuklanan Çalıdan’ın soruşturmanın ardından 19 Ağustos tarihinde bir ay süreyle cezaevine gönderildiğini belirtti.
Davaya konu meselede sanık hakkındaki şikâyetin geri çekildiğini kaydeden Başkan, ancak bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğiliminde olanlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Cemaller, “geceleyin ev açma” ve “mülke tecavüz” suçlarının toplumda huzursuzluğa neden olduğunu belirterek, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473