banner564

“Vicdan azabı  çekiyorum”

Ömründe ilk kez geldiği KKTC’de kısa sürede birçok hırsızlık suçuna karışan Soner Aydaş mahkemede pişman olduğunu söyledi:

“Vicdan azabı  çekiyorum”
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Ozanköy ve Çatalköy’de 5 ev ile bir otelden hırsızlık yaptığı tespit edilerek tutuklanan 25 yaşındaki Soner Aydaş hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Yapılan soruşturmada zanlının 17 Ağustos 2018 tarihinde ülkeye giriş yaptığı, ilk kez geldiği KKTC’de 24 Ağustos tarihinde hırsızlık yapmaya başladığı belirtildi. Zanlının kalacak bir yer olmadığı, bir araç kiraladığı ve o araçta yatıp kalktığı açıklandı. Soruşturma amaçlı 16 gündür poliste tutuklu olan zanlının 3 ayrı ifade vererek suçunu kabul ettiği belirtilirken, dünkü duruşmada söz hakkı verilen zanlı ilginç bir çıkış yaptı. Zanlı, “Vicdan azabı çekiyorum. Temizlenmek istiyorum. Burada itiraf etmek istiyorum. Bir eve daha girdim ve 500 TL çaldım” dedi.

İlk kez geldi, 5 ev soydu
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, Aydaş’ın 24-31 Ağustos tarihleri arasında Çatalköyde faaliyet gösteren otelin Spa bölümünden bir müşteriye ait bin TL değerinde kol saati, Ozanköy’de V.J.W.A.’nın evine girerek, demirden kasayı balta ile kırarak 20 bin TL değerinde ziynet eşyalarını, 10 bin TL nakit parayı ve 6 bin TL değerindeki laptopu alarak kaçtığını kaydetti. Polis, zanlının aynı tarihler arasında Ozanköy ve Çatalköy’de 4 eve daha girdiğini, bu evlerden 10 şişe içki çaldığını ifade etti. Zanlının 16 gündür tutuklu olduğunu ifade eden polis, zanlının 7 Ağustos tarihinde ilk kez turist statüsünde KKTC’ye geldiğini, daha öncesinden giriş çıkışının olmadığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Bir itiraf daha
Mahkeme, zanlının 2 ayı aşmayacak bir şekilde cezaevine gönderilmesine emir verirken söz hakkı verilen zanlı ise ilginç iddialarda bulundu. Zanlı, “Vicdan azabı çekiyorum. Temizlenmek istiyorum. Burada itiraf etmek istiyorum. Bir eve daha girdim ve 500 TL çaldım” dedi. Zanlı “Paramı kumarda kaybedince deliye döndüm” iddiasında da bulundu.  

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474