banner564

ITB Berlin Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs ve Türkiye kapsamlı, Rumlar ve Yunanistan ise sade bir konsepti tercih etti 

Turist için kıyasıya yarış

ITB Berlin Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs ve Türkiye kapsamlı, Rumlar ve Yunanistan ise sade bir konsepti tercih etti 
banner598

 Aytuğ TÜRKKAN 

Dünyanın en önemli turizm fuarlarının başında gelen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda yüzlerce ülke  kendi destinasyonunu pazarlamak için standlar açtı. Standlar ilgi çekmek için deyim yerindeyse kıya sıya yarıştı.
Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs standları arasında dağlar kadar fark vardı. Benzer fark Türkiye ile Yunanistan standları arasında da dikkat çekti.
Rumlar ve Yunanlıların standlarında sadece fotoğraf ve ülke isimlerini kullanırken, hem Türkiye, hem de Kuzey Kıbrıs standlarında ülkenin tanıtımının yapıldığı konseptler dikkat çekti. 
Kuzey Kıbrıs, Girne Kalesi ve Batık Gemi konseptini ön plana çıkarırken, Rumlarda sadece “kalpten hoş geldiniz” manasına gelen Herzlichst Zypern sloganıyla ziyaretçilerini karşıladı. Güney Kıbrıs’taki çeşitli tarihi mekanların fotoğraflarının yer aldığı Güney Kıbrıs standında sadece kahve ve dondurma ikramı yapıldı. 
Kuzey Kıbrıs standında ise folklorik kıyafetleriyle servis yapan güler yüzlü personelin sunumuyla macun, pastelli, kuruyemiş, zivaniya, gül suyu, limonata gibi yerel lezzetlerin sunumu yapıldı. Kuzey Kıbrıs standının bu çerçevede önemli derecede ilgi çektiği gözlemlenirken, Güney Kıbrıs standında ise bol bol ikili iş ilişkilerinin bağlanabileceği bir oturma düzeninin yer alması dikkat çekti. Kuzey Kıbrıs standında ise oturma düzeni oldukça azdı. 
Kuzey Kıbrıs standı Türkiye salonuna yakın bir noktada yer alırken, Rum kesiminin standı da Yunanistan ile aynı salonda idi.  

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2019, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474