banner564

Havada facia

Etiyopya Havayolları'na ait Boing 737 uçağı kalkıştan 6 dakika sonra düştü; 149 yolcu ve 8 mürettebat hayatını kaybetti

Havada facia
banner598

 Etiyopya Havayolları'na ait bir uçak 149 yolcu ve 8 mürettebatla düştü. Etiyopya Başbakanı, kazayı doğrulayarak, kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı mesajını iletti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra havayolu şirketi resmi olarak kazanın gerçekleştiğini doğruladı. Kalkıştan 6 dakika sonra düşen uçağın Boeing 737 model olduğu belirtildi. Uçakta 33 ülkeden yolcu olduğu belirtilerek, "Kazadan sağ kurtarılan olmadı" açıklaması yapıldı.

İsmini açıklamak istemeyen bir Etiyopya Havayolları yetkilisi uçağın sabah saatlerinde düştüğünü doğruladı. Yetkili kişi kazanın yerel saatle 8:44’te gerçekleştiğini açıklarken kazanın sebebine dair bir açıklamada bulunmadı.
Etiyopya basını ise Star Alliance üyesi olan havayolu şirketinin bu uçağı filosuna yakın zaman önce kattığını yazdı. Yerel basın, uçağın sadece birkaç önce satın alındığını okuyucularına aktardı.
Hava trafiğini takip eden Flightradar24 verilerine göre, Etiyopya Havayolları’na ait uçağın kalkıştan sonra “çok dengesiz yükseliş hızı” olduğu ifade edildi.
Etiyopya devlet televizyonu uçakta bulunan yolcu ve mürettebattan hayatta kalan olmadığını duyurdu. Havayolu şirketinden konuşan üst düzey bir yetkilinin sözlerine yer veren devlet televizyonu, “33 ülkeden yolcuyu taşıyan uçak düştü. Kazadan kurtulan olmadı” ifadesini kullandı.
Çin devlet televizyonu CCTV’de yer alan haberde ET302 sefer sayılı uçuşta 8 Çin vatandaşı olduğunu ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2019, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473