banner564

“Başaramayacaksan istifa et”

UBP Milletvekili Çaluda, inşaatlardaki denetimlerin artırılmasın istedi ve Bakan Çeler’e çağrıda bulundu 

“Başaramayacaksan istifa et”
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, Çalışma Dairesi’nin inşaatlardaki denetimleri artırmasını istedi.

Çaluda “Hatırı sayılır şirketlere tolerans tanımaması gerekmektedir. İşçi sağlığı ve güvenliğine aykırı davranan şirketlere caydırıcı cezalar verilmelidir. Eğer Sn. Bakan bunu başaramayacaksa derhal istifa etmelidir” dedi.
UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, yaptığı yazılı açıklamada,  önceki gün  Girne’deki bir inşaatta iskeleden düşerek hayatını kaybeden işçiyle birlikte son bir yılda toplam 14 ölümlü iş kazası yaşanmış olduğunu belirterek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na defalarca uyarıda bulunmamıza rağmen, inşaatlardaki denetimler göstermelik olmaktan ileriye gidememektedir” görüşünü savundu.

İki hafta geçmeden 
Gönyeli’de yaşanan ölümlü iş kazasının üzerinden henüz iki hafta geçmeden bir diğerinin yaşanmasının, iş sağlığı ve güvenliğinin ihlal edildiğini göstermekte olduğunu dile getiren Çaluda, şunları kaydetti:
“İnşaatlarda kullanılan korumasız ve ölüm riski taşıyan demir iskelelerin bir an önce ortadan kaldırılmalı ve bunun yerine güvenlikli modern iskelelerin kullanılması için girişim başlatılmalıdır.
Çalışma Dairesi’nin inşaatlardaki denetimleri artırması ve hatırı sayılır şirketlere tolerans tanımaması gerekmektedir. İşçi sağlığı ve güvenliğine aykırı davranan şirketlere caydırıcı cezalar verilmelidir. Eğer Sn. Bakan bunu başaramayacaksa derhal istifa etmelidir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473