banner564

Jazz dolu bir gece

Merit Crystal Cove’da sahneye çıkan Kürşat Başar, solisti Jale ve orkestrası tam bir müzik ziyafeti sundu

Jazz dolu bir gece
banner598
Kamil HÜNERLİ
Merit Crystal Cove’da sahneye çıkan Kürşat Başar, solisti Jale ve orkestrası tam bir müzik ziyafeti sundu.
Otelin bahçesinde özel olarak kurulan sahnede bir dizi konser verecek olan Kürşat Başar, önceki akşam ilk sahnesini gerçekleştirdi. Konser öncesi Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar tarafından, Kürşat Başar onuruna bir yemek verildi. Reha Arar, otellerinde görmekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirttiği Kürşat Başar’a altından bir saksafon rozeti takdim etti. Merit Crystal Cove Hotel Genel Müdürü Ercan Turhan da Kürşat Başar’a “Merit Onur Rozeti” taktı.
Yemek sonrası açık havada düzenlenen sahnede performansına başlayan Kürşat Başar, ilk olarak güçlü sesiyle kendisine eşlik eden Jale’yi sahneye davet etti. Özellikle 90’ların sevilen yerli ve yabancı parçalarını seslendirerek konukları geçmişe götüren Jale, günümüzün sevilen şarkılarıyla da konukları coşturdu.

Konukları dansa davet etti
“Bu gece hep beraber eğleneceğiz, dans etmek, öpüşmek ve eğlenmek serbest” diyerek konuklarını dansa davet eden Kürşat Başar, saksafon çalmadaki ustalığı ile büyük alkış aldı. Ekip arkadaşlarıyla tanışma hikayelerini de paylaşan Kürşat Başar, seyircilere kendisine takdim edilen saksafon şeklindeki rozet ile Merit rozetini göstererek, “Bu akşam aldığım bu nişanı bundan sonra hep üzerimde taşıyacağım” dedi.

Başar, Jazz çalmaya nasıl başladı? 
Özellikle jazz çalmaya başlamasındaki hikayeyi de konuklarıyla paylaşan Kürşat Başar, bunda usta sanatçı John Anderson’un katkısının büyük olduğunu söyledi. “Benim jazz çalma sebebimdir. O’nu bir jazz bara götürdüm. O bana ‘Sen de çık’ dedi. Benim çekindiğimi görünce de ‘Beyin ameliyatı yapmıyorsun ki’ diyerek bana cesaret verdi” diyen Kürşat Başar, jazz’a uyarladıkları bir balkan şarkısı ile performansına devam etti.

Zeynep Talu’yu sahneye davet etti
Kürşat Başar, Kuzey Kıbrıs’taki konserinde kendisini yalnız bırakmayan ünlü söz yazarı Zeynep Talu’yu da sahneye davet etti. Yaklaşık 800 şarkı sözü yazdığını belirten Zeynep Talu, Eylül ayında çıkacak olan albümünün müjdesini verirken iki şarkı seslendirdi. 
Açık havada tam bir müzik ziyafeti sunan Kürşat Başar, performansının son şarkısını Metin Ersoy’dan seslendirerek konuklarını dansa kaldırdı. Saksafon çalmadaki becerisiyle Kürşat Başar, güçlü sesi ve yorumuyla Jale ve aralarında ünlü piyanist Burçin Büke’nin de bulunduğu orkestra üyeleri konukların alkışları arasında sahneden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474