banner564

Kıbrıs Diyabetik Çocuk ve Gençlik Kampı faaliyetlerine başladı

Sağlıklı yaşam yolları öğretiliyor

Kıbrıs Diyabetik Çocuk ve Gençlik Kampı faaliyetlerine başladı
banner598

Kıbrıs Diyabetik Çocuk ve Gençlik Kampı, Tip 1 diyabetli çocuk ve gençlerin, diyabetli olarak yaşama konusundaki bilgi eksikliklerini gidermek, diyabetlilerin yaşam kalitesini yükseltmek, diyabetli olarak mutlu ve sağlıklı yaşamanın yollarını öğretmek, aralarındaki dayanışmayı geliştirmek ve öz güvenlerini artırmayı amaçlıyor. Kampta, doktor, psikiyatr ve psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen, hemşire ve spor sorumluları gözetiminde faaliyette bulunuluyor.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Kıbrıs Diyabetik Çocuk ve Gençlik Kampı’nı ziyaret ederek, kamptaki gençler ve kamp sorumlularıyla bir araya geldi; faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Kampı ilk gününde ziyaret ettiğini ifade eden Meral Akıncı, uzmanlarının katılımcı çocuktan fazla olduğuna işaret ederek, uzmanların çocuklara diyabetle ilgili kendi bedenlerini kendilerinin kontrolüne almayı öğretmek için uğraş verdiğini, bunu hem teorik, hem pratik olarak öğrettiğini kaydetti.
Kamp doktorlarından, Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Kampın koordinatörlerinden Dr. Tomris Mahirel,  Kampın koordinatörlerinden Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca Meral Akıncı ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474