Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, “hidrokarbon fonuna Kıbrıslı Türk birinin atanması gibi bir konu ele alınmadığı gibi, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin enerji planlamalarıyla ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafını bilgilendirmek için bir forum oluşturulmasının da tartışılmadığını” ifade etti.
Fileleftheros gazetesi, Hristodulidis’in bu açıklamayı Larnaka’daki “Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nde”, AlphaNews’ün konuyla ilgili sorusu üzerine yaptığını belirtti.
Gazete haberinde, Hristodulidis’in geçtiğimiz gün Fransız Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmaya da yer verdi.
Politis gazetesinde yer alan habere göre, Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis ise “Mari”de (Tatlısu) bulunan deniz üssünde 2011’de meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin anılması için dün düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Türkiye’nin Kıbrıs MEB’indeki son tahriklerine” atıfta bulunarak, AB üyesi 28 devletin liderinin kararının, Türkiye’yi yola getirmesini umduğunu öne sürdü.
Gündeme gelmedi
Hristodulidis, Hidrokarbon Fonuna Kıbrıslı Türklerden temsilci atanması konusunun ele alınmadığını açıkladı
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

