banner564

Merit Park Halkla İlişkiler Müdürü Devrim Metin, sizlere mekân seçimi konusunda dikkate değer önerilerde bulundu

Mutluluğunuz ikiye katlansın

Merit Park Halkla İlişkiler Müdürü Devrim Metin, sizlere mekân seçimi konusunda dikkate değer önerilerde bulundu
banner598

 Rüya gibi bir düğün hayal ediyorsunuz, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Bunun için bir profesyonele danıştık ve kusursuz bir düğün için neler yapılması gerektiğine dair önerileri ve bilgileri aldık. 

Düğün mekânı ince eleyip sık dokumamız gereken konulardan belki de en önemlisi. Diyalog’a konuşan Merit Park Halkla İlişkiler Müdürü Devrim Metin, sizlere mekân seçimi konusunda dikkate değer önerilerde bulundu.

Soru: Mekân seçiminin nasıl yapılması gerektiği hakkında yeni evlenecek çiftlere neler söylemek istersiniz?


Cevap: Yeni evlenecek olan çiftlerin mekan seçimlerini en az 6 ay öncesinden yapmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Bu hem onlar için hemde düğünü yapacak olan otel için çok önemlidir. Diğer bir yandan, düğün mekanı rezervasyonunu bir sene önceden yaparsalar, fiyatların bir sene öncesinin tarifesine uygun olacağını, bu gelin ve damata yaklaşık %30'luk bir avantaj sağlayacağını belirtmek isterim. Yani bu sene haziran ayında bir sonraki haziran ayındaki düğün için yapacağın rezervasyonun fiyatı, bir sonraki senenin ocak ayında yapacağın fiyattan daha uygun olacaktır.
Mekan seçiminde önemli olan diğer bir  etken ise davetli sayınızdır. Örneğin 200 kişilik bir düğün için kapasitesi 400 kişilik  mekanları tercih etmelisiniz. Diğer türlü büyük mekanlar düğüne istenilen şıklığı veremez. Düğün mekanının davetliler açısından kolay ulaşılabilir olması gerekir. Uygun fiyatlı olduğu için şehrin biraz dışında seçebileceğiniz bir düğün mekanı ulaşım problemi yüzünden katılımın azalmasıyla sonuçlanabilir.
        Özetle aktarmam gerekirse düğün mekanını seçmek için ideal zamanlama düğünden önceki 1 yıl ile 6 ay arasında. Kafanıza yatan mekanlar arasında eleme yaparken ise dikkat etmeniz gerekenler; fiyat, mevsim, davetli sayısı, mekanın yeri, içki ve müzik limitleri ve son olarak mekanın anlaşmalı olduğu çözüm ortaklarıdır.

Soru: Düğün mekanı seçimi yaparken gelin ve damat adayları neleri ön planda tutmalı, nelere dikkat etmeli?

Cevap: Düğün mekanı bir düğünün en  önemli parçalarından biridir. Tercih yaparken ince eleyip sık dokumanız gereken parçalar arasında belki de en önemlisidir. Bu nedenle bir mekanla anlaşırken bazı soruları mutlaka sormanız gerekiyor. İlk olarak düğün paketlerine nelerin dahil olduğunu sormanız gerekiyor. Bilgi verdiklerinde pakette olup olmadığından emin olduğunuz her ayrıntıyı sorun... 
Gelelim düğün menüsüne, burada kırmızı et, beyaz et ve deniz ürünleri fiyatta ne kadar fark yaratıyor öğrenmelisiniz. Alkollü bir düğün yapacaksanız limitli ve limitsiz farkını öğrenmelisiniz. 
Önemli konulardan biri de düğün gününde mekan yalnızca size mi ait olacak yoksa aynı günde bir başka düğün daha olacak mı? Ayrıca eğer açık havada yapmaya karar verirseniz, kötü hava koşullarında içeri geçip geçemediğinizi, geçerseniz pakette değişiklik olup olmayacağını da sormalısınız. Müzik saat kaça kadar devam edebiliyor? Davetlilerin ayrılması gereken bir saat sınırı var mı? Bunlar en önemli sorulardan bazıları.  Düğün pastanız pakete dahil mi yoksa maket pasta mı kullanılıyor? Ayrıca her düğünde beklenenden fazla davetli gelir. Böyle bir durumda yüzde kaça kadar opsiyon tanınıyor sormalısınız.
Düğün mekanınızla anlaşmadan önce bu soruları sormanız ileride doğabilecek aksilikler karşısında hazırlıklı olmanızı ve mekanla sorun yaşamamanızı sağlayacak.  

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2019, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474