banner564

Merit Sanat Günleri’nin üçüncü konuğu fotoğraf sanatçısı Haktan Okumuşoğlu olacak

İlk sergisini açacak 

Merit Sanat Günleri’nin üçüncü konuğu fotoğraf sanatçısı Haktan Okumuşoğlu olacak
banner598

 Kuzey Kıbrıs’ın en büyük turizm yatırımcısı olan Merit Hotels & Resorts, sosyal sorumluluk projelerini sanatla buluşturmaya devam ediyor. Merit markasının 30’uncu yılı şerefine başlatılan Merit Sanat Günleri’nin üçüncüsü, fotoğraf sanatçısı Haktan Okumuşoğlu’nun ilk kişisel sergisi ile 19 Ekim Cumartesi günü Merit Royal Hotel’de gerçekleştirilecek. Etkinlik, Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş, Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser ve sanatçı Haktan Okumuşoğlu’nun katılımlarıyla Merit Royal Hotel’de düzenlenen bir basın toplantısı ile duyuruldu.
Özbaş: Misyonumuz öncü olmak
Basın mensuplarına hitaben ilk konuşmayı yapan Merit Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş, başkanı olmaktan gurur duyduğu Merit markasının sadece turizm sektörüne katkılarıyla değil sosyal sorumluluk projeleriyle de Kuzey Kıbrıs’taki diğer kurumlara örnek ve öncü olmak gayesinde olduğunu vurguladı. Özbaş, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirmiş oldukları sosyal sorumluluk projeleri ile Kuzey Kıbrıs’taki pek çok kuruma katkı sağlamış olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Özbaş, Merit International’ın, sosyal sorumluluk projeleri ile hem güzel adamızı sanatsal ve kültürel açıdan canlandırmak hem de çeşitli kurum, kuruluş, dernek ve vakfa destek sağlama hedefiyle projeler ürettiğini belirtti. Özbaş, yeni projeler üretmeye devam edeceklerinin de altını çizdi.
Gurur duyuyoruz
Hanzade Özbaş, “Merit Sanat Günleri’nin üçüncü etkinliğini 19 Ekim’de hayata geçiriyoruz. Bu kez hem 17 yıldır Merit International’ın bir üyesi olan ve grubumuzun Yiyecek İçecek Koordinatörlüğü’nü başarıyla yürüten hem de başarılı bir fotoğraf sanatçısı olan Haktan Okumuşoğlu’nun ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Haktan Okumuşoğlu’nu bu ilk kişisel sergisinden dolayı tebrik ediyor, sanat kariyerinde de kendisine başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Özbaş, basın toplantısına katılan basın mensuplarına da teşekkürlerini iletti.
Ataser: Eğitim için önemli
Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser de eğitimin, adanın en büyük ihtiyaç noktası olduğunun altını çizdi. Ataser ayrıca, 3. düzenlenecek olan Merit Sanat Günleri kapsamında sanatla birleştirilen böylesi değerli bir sosyal sorumluluk projesinde eğitime yer verilmesinin önemine de değindi. Sergiden elde edilecek gelir ile önümüzdeki dönemde hayata geçecek olan Alsancak İlkokulu yeşil alan projesinin, çocukların geleceği için önemli bir yatırım olduğunu da ifade eden Ataser, hem Merit Grubu’na hem de Hanzade Özbaş’a ayrı ayrı teşekkürlerini iletti.
Okumuşoğlu :Hep bu sergiyi hayal ettim
Fotoğraf sanatçısı Haktan Okumuşoğlu da, hobi olarak başladığı fotoğrafçılığın zamanla bir tutkuya dönüştüğünü belirterek, “İlk sergimi 17 yıldır çalıştığım ve evim dediğim Merit Otelleri bünyesinde açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Okumuşoğlu ayrıca, sanat faaliyetlerine gösterdiği ilgiden ve ilk sergisinin himayelerini üstlenmesinden dolayı Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş’a teşekkürlerini sundu. 
Kuzey ışıklarının eşsiz kareleri
19 Ekim’de Merit Royal Hotel’de sergilenmeye başlayacak olan 31 eser Okumuşoğlu’nun İtalya, Norveç, Almanya, Türkiye, Kıbrıs, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve Macaristan’da çektiği manzara fotoğraflarından oluşuyor. Serginin yarısını oluşturan fotoğraflar, Norveç Lofoten adalarında çekildi. İki yıl boyunca zorlu kış şartlarında uzun seyahatler sonrasında elde edilen birbirinden özel 14 fotoğraf karesi serginin adının da “The North” (Kuzey) olmasına vesile oldu. Kıbrıs’ta ilk defa bir sergide görülecek olan Diasec baskı uygulamasını kullandıklarını belirten Haktan Okumuşoğlu, 
Date-İst Fotoğraf laboratuvarıyla çalıştıklarını ve serginin teknik anlamda da çok güçlü olduğunu belirtti.
Gelirin bir kısmı bağışlanacak
Geniş bir davetli topluluğunun katılacağı etkinlik, 19 Ekim Cumartesi saat 18.00’de Merit Royal Hotel lobi katında canlı müzik eşliğindeki kokteyl ile başlayacak. Saat 19.00’da serginin açılışı yapılacak,  satışa sunulacak her eserden elde edilecek gelirin bir kısmı, Alsancak Büyükler İlkokulu’na bağışlanacak. 
Haktan Okumuşoğlu kimdir?
1983’te Rize doğdu. 2005’te fotoğraf çekmeye başladı. Bugüne kadar katıldığı ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında 30 ülkede 35 ödüle ve 300’den fazla eserinin sergilenmesine lâyık görüldü. 2003’ten beri Kıbrıs’ta yaşayan Okumuşoğlu, Merit International bünyesinde Yiyecek-İçecek Koordinatörü olarak görev yapıyor. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473