banner564

70 köy temizlendi

Barış Pınarı Harekatı tüm hızıyla sürerken, 611 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı

70 köy temizlendi
banner598

 Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Çatışmalar Resulayn'ın çevresinde yoğunlaşmış durumda. Harekat kapsamında Tel Abyad ve Resulayn ilçe merkezleri ile Suluk beldesi ve 70 köy PKK/YPG'li teröristlerden temizlendi.

Terörden temizlenen Tel Abyad'da yapılan arama faaliyetlerinde çok sayıda mühimmat bulundu. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda 611 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı 7. gününü doldurdu.
Operasyon bölgesinde tespit edilen terör unsurları ile çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların Resulayn'ın güneydoğu ve batısında yoğunlaştığı bildirildi.
TSK ve Suriye Milli Ordusu, kara harekatı öncesinde yapılan bombardımandan kalan teröristleri temizlemeye çalışıyor. Ateş destek vasıtalarıyla bölgedeki çok sayıda hedef vuruldu.
Teröristlerden temizlenen Tel Abyad ilçe merkezinde de arama ve tarama faaliyetleri sürüyor. Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, yaklaşık 4,5 yıldır YPG/PKK'nın işgalindeki ilçe merkezinde çok sayıda silah ve mühimmata ulaştı.
Akşam saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 611 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474