banner564

Mükemmel değiliz ama en iyisiyiz

Lefkoşa Bölgesi Devlet okullarının en fazla öğrenciye sahip ilkokulu olan Şht. Ertuğrul İlkokulu eğitim kalitesi konusunda oldukça iddialı.

Mükemmel değiliz  ama en iyisiyiz
banner598

Lefkoşa Bölgesindeki Devlet okulları arasında en fazla öğrenciye sahip olan Şht. Ertuğrul İlkokulu, eğitim kalitesi konusunda oldukça iddialı.

Ülkemizin en köklü İlkokullarından olan ve daha önceleri Kumsal İlkokulu olarak eğitimin hizmetinde bulunan Şht. Ertuğrul Ertuğrul İlkokulu, yüklendiği bu önemli misyonu günümüzde de devam ettiriyor. Okulda öğrenim gören 750 öğrenci ile Lefkoşa Bölgesindeki Devlet okulları içerisinde en kalablık okul olma özelliğini de taşıyıyor. Bu okulumuz verdiği eğitim konusunda da oldukça iddialı. Toplam 47 personeli bulnunan okulda her yaş gurubu için 5’er olacak şekilde toplam 25 sınıf bulunuyor. Okulda ayrıca 4 İngilizce, 1 bilgisayar, 2 müzik, 1 resim ve 2 de ev idaresi sınıfı bulunuyor. Bu arada okulun kendisine ait bir de kapalı spor Betasus salonu bulunmakta. Bu okulumuzda geçmiş yıllarda tam gün eğitim için pilot okul seçilmesi nedeniyle yapılan mutfak ve yemekhane ise şu anda toplantı ve seminerler için kullanılıyor.

 

Eğitim kalitesinden ödün verilmiyor

Geçmiş dönemlerde verdiği kaliteli eğitim nedeniyle velilerin gözdesi olan bu okulumuz, hem özel okulların açılması hem de toplumun yapısının değişmesi ile gerileyen eğitim seviyesini yeniden aynı seviyelere çekebilmek için büyük uğraş veriyor. Okul yönetimi çocukların eğitimleri söz konusu olduğu zaman hiçbir konuda taviz verilemediğini belirterek, hedefledikleri eğitim kalitesine de hızla yaklaştıklarını vurguladı. Okuldaki yetkililer buna rağmen eğitim konusunda mükemmel olmamakla birlikte bu konuda en iyi okul olduklarını da iddia etti.

 

Okul detaylı bakımdan geçti

Bu yılki eğitim yılına başlamadan önce ilk kez okulun çok detaylı bir bakımının yapıldığı ve okuldaki tüm pencerelerin değiştiği, sınıfların su akıtma problemlerinin yapılan izolayonla giderildiği, tüm okulun boyanıp badana yapıldığı ve gerekli tamiratların da yapıldığı belirtildi. Okulda sınıfların büyük bölümünde projeksiyon cihazı ve internetin bulunduğu, olmayan sınıflar için de bu çalışmanın devam ettiği belirtildi.

 

Teknoloji sosyalleşmeyi öldürüyor

Bu arada okul yönetimi özellikle küçük çocukların teknolojiyi çok fazla kullanmalarından yana değil. Teknoloji ile bilgiye daha kolay ulaşılsa bile sosyalleşmeyi öldürmesi nedeniyle özellikle küçüklere bu konularla ilgili sürekli eğitimler de veriliyor.

 

AB’den İngilizce odası

Şht. Ertuğrul İlkokulunda AB katkıları ile kurulmuş tam donanımlı 4 adet İngilizce odası mevcut. Okul bu ihtiyacını karşılamak amacıyla bir proje hazırlamış ve AB’ye sunulmuş, buradan da onay alındıktan sonra bu proje hayata geçirilerek toplam 4 İngilizce sınıfı çocukların hizmetine girmiştir. Okul yönetimi devletten aldıkları katkılar yanında özellikle okul aile birliğinin katkıları ile okuldaki birçok eksikliğin ve ihtiyacın giderildiğini de vurguladı. Yine bu okulumuzda her yıl okul gazetesi çıkarılarak eğitim yılı içerisinde çocukların yaptıkları ve görüşleri bu gazete vasıtasıyla velilere de duyuruluyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 02:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474