banner564

Elektrikte tasarruf

Güney Kıbrıs’taki devlet dairelerinde oda ısısı 22 dereceyi geçmeyecek

Elektrikte tasarruf
banner598

   Güney Kıbrıs’ta ekonomik kriz, devlet dairelerindeki oda ısısı ve aydınlatmalara kadar uzandı. Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, devlet dairelerinde elektrik israfının önlenmesi amacıyla, oda ısısı ve aydınlatmalarla ilgili genelge yayımladı.
   Politis Gazetesi, bakanlık tarafından yayımlanan genelgede, devlet dairelerindeki klimaların, Betgaranti oda ısısının 22 dereceyi aşmayacağı şekilde ayarlanması ve mesai bitiminin yarım saat öncesinden kapatılmasını şart koşarken, ortak kullanım alanlarında da 19 derecelik oda ısısının yeterli olduğunu ifade ettiğini yazdı.
    Bakanlık, devlet dairelerinde klima dışında elektrikli ısınma sistemleri (radyatör, fanlı ısıtıcılar vb.), gazlı sobalar ve zibro kaminlerin kullanılmasını da yasakladı. Klimalara da, pencere veya kapılar açıkken çalıştırılmama koşulu kondu.
   Genelgede, aydınlatmayla ilgili kriterler de yer aldı. Buna göre, güvenlik gerekçesiyle kullanılan aydınlatma dışında, binalardaki tüm ışıklar mesai bitiminde söndürülecek ve herhangi bir odada, yarım saatliğine bile boş kalacak olsa, herhangi bir aydınlatma açık bırakılmayacak.


Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473