banner564

O artık Girneli

Dünyanın en ünlü sanatçılarından olan Enrico Macias, Merit’te 3’üncü konserini verdi

O artık Girneli
banner598

Saim YILMAZ

   Merit Royal - Premium Hotel & Casino; Fransız müziğine damga vurmuş yılların eskitemediği ses Enrico Macias'ı 3’üncü kez ağırladı. 
   Yaklaşık 500 hayranı konser alanını tıklım tıklım doldurdu. Müzik yıllarının ilk dönemlerine ait Arap-Endülüs müziğinden örneklerle başladığı programına Fransız esintileri ile devam eden sanatçı, yıllara meydan okuyan dev sesiyle yeri göğü inletti. 
   Bugüne kadar Süperstar Ajda Pekkan başta olmak üzere, Berkant, Erol Evgin, Aşkın Nur Yengi, Gökben, Gönül Yazar ve Selçuk Ural gibi bir çok dev sesin şarkılarını söylediği Macias, 6 Ağustos akşamı Merit Royal & Premium Hotel'de verdiği konserde adeta bizden biri gibiydi. 


Zorlu yolculuktan zirveye...


   Uzun yıllar savaş verdiği müzik hayatında, 1963 yılında adını değiştirmesi ve ülkesinden ayrılış hikayesini anlattığı şarkısı ile zirveye tırmanmaya başlayan aslen Cezayirli ama Fransa'da yaşayıp Fransız müziği ile ilgilenmesi dolayısıyla birçok ülkede Fransız şarkıcı olarak tanınan dev ses Enrico Macias, Merit Royal & Premium Hotel'in özel konser platformunda fırtınalar estirdi. 
   Sanatçı, "J'ai Quitte Mon Pays" şarkısı ile başladığı programına, "Değerli dostlar hepiniz hoşgeldiniz, bu gece beni yalnız bırakmadığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsem az" diyerek duygusal bir şekilde başladı. Programına bir süre yine duygusal şarkılarla devam eden Macias, 1989 yılında ülkemizde de büyük ses getiren "Zingarella" şarkısı ile nostaljik duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Daha çok duygusal şarkılara yer verdiği konserinde hayranları da kendisine dans ederek eşlik ettiler. 


Hayranları ile düet yaptı...


   Söz ve besteleri kendisine ait Fransızca şarkılarla hayranlarının gönlünde bir kez daha taht kuran ünlü sanatçı, Türkçe'ye çevrilen birçok şarkısının orijinal versiyonunu da hayranlarıyla birlikte söyledi. İlerlemiş yaşına rağmen, hala bayan hayranlarının markajı altında olan yakışıklı sanatçı, hayranlarının fotoğraf çekinme isteklerini de geri çevirmedi. 
   2011 yılında çıkarmış olduğu son albümü "Voyage d'Une Melodie" den de şarkılar söyleyen sanatçının eski albümlerinden seslendirdiği şarkılara hayranlarının tabiri caizse kendisi ile düet yapması, dikkat çeken detaylardandı. "Je Suis Reste Fideleri" ile sahnede aşk tazeleyen ünlü sanatçı, şarkının bitiminde ayakta alkışlandı. 

   Gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen hayranlarının bırakmak istemediği Fransız devi, yoğun istek ve ısrarlar üzerine programını uzatarak şarkılarını hayranları ile göz göze söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474