banner564

Barış isteyen herkes davetli

Zülfü Livaneli ile Maria Faranduri, Cuma günü ara bölgede konser verecek

Barış isteyen herkes davetli
banner598
Lefkoşa ara bölgede cuma günü gerçekleşecek Zülfü Livaneli  ile Maria Faranduri konserini organize Kıbrıslı Türk ve Rum sivil toplum örgüt temsilcileri dün Dayanışma Evi’nde basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ile PEO Genel Sekreteri Pambis Kritsis birer konuşma yaptı.
Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Kooperatif Çalışanları Sendikası (KOOP-SEN), PEO ve İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nin düzenlediği konser, Çetinkaya Sahasında saat 20.00’de başlayacak. Kıbrıslı sanatçılar Kulis Theodoru ve Umut Albayrak’ın destek vereceği konserde sanatçılar Yaşar Ersoy ve Popi Avraam da yer alacak.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuşmasında, emek örgütleri olarak tarihi misyon içerisinde sadece emekçi haklarını değil, toplum haklarını savunma gibi bir görevleri olduğunu söyledi.
Elcil, “Barışı ve adanın yeniden birleştirilmesini istiyoruz” diyen herkesi konsere beklediklerini de kaydetti.
PEO Genel Sekreteri Pambis Kritsis ise Kıbrıs’ta sınıf sendikacılığı hareketi olarak büyük bir sanatsal ve kültürel etkinlik düzenleyip, çözüm, barış ve yeniden birleşmeyle dünyada barış istemini duyuracaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473