banner564

Üşenmeyin yemek yapın

Diyetisyen Fatma Solmaz, “Yalnız yaşamak sağlıksız beslenmeye bahane değil” dedi

Üşenmeyin  yemek yapın
banner598
 Diyetisyen Solmaz: "Yalnız yaşayanların en önemli sorunu, yemek yapmaya üşenmeleri ve tek yaşamalarını bahane etmeleri. Her gün kalorisi yüksek besinler yerine, düşük kalorili ev yemeklerini tüketerek vücudun farklı besin ihtiyaçları karşılamalı"

Rize Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünde görevli diyetisyen Fatma Solmaz, yalnız yaşayanların en önemli sorununun, yemek yapmaya üşenmeleri ve tek yaşamalarını bahane etmeleri olduğunu söyledi.
Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde yalnız yaşayan kişilerin giderek arttığını belirtti.
Yalnız yaşayanların sağlıksız beslenmeye günün ilk öğününde başladıklarına dikkati çeken Solmaz, şöyle devam etti:
"Bu kişiler kahvaltı ve uyku arasındaki tercihi genelde uykudan yana kullanıyor. Bu nedenle evde kahvaltı etmek yerine yolda veya iş yerinde poğaça ve böreğe yöneliyorlar. Bunun yerine sabah hazırlanırken haşlayacakları bir yumurta ile midelerini tok tutabilir ve hamur işi yemek zorunda kalmazlar. Bunu yapamıyorlarsa akşamdan hazırlayacakları iki dilim tam buğday ekmeğinin arasına peynir koyup sabah yiyebilirler. Bunları da yapamıyorlarsa sütle tam buğday, kepekli, yulaflı veya kuru meyveli olarak satılan gevrekleri tüketerek poğaçadan alacağı kaloriyi almamış olur."
Solmaz, yalnız yaşayan kişilerin, evde yemek yapmamak gibi kötü alışkanlıkları olduğunu ifade ederek, "Yalnız yaşayanların en önemli sorunu, yemek yapmaya üşenmeleri ve İmajbet tek yaşamalarını bahane etmeleri. Düzenli alışverişe çıkmadıkları için evde acıktıkları zaman internet üzerinden veya telefonla fast-food tarzı yiyecekleri sipariş ediyorlar. Bunun yerine önceden küçük porsiyonlar halinde hazırlanmış et veya tavuk parçalarını fazla uğraşmadan bir tava yardımıyla hemen kızartıp yiyebilirler. Sebzeleri de haşlayıp üzerine yoğurtla bir sos hazırlayarak tüketebilirler" diye konuştu.
Her gün dışarıda yemek yiyen kişilerin hep aynı yemeği tüketmemelerini tavsiye eden Solmaz, şunları söyledi:
"Dışarıda yemek zorunda olan kişiler sağlıklı ve farklı lezzetlere de yönelmelidir. Her gün kalorisi yüksek besinler yerine, düşük kalorili ev yemeklerini tüketerek vücudun farklı besin ihtiyaçlarını da karşılamalıdırlar. Ayrıca dışarıda yemek yeneceği zaman tabakta pilav, patates ve ekmek yer alıyorsa bunlardan en az birini istememeyi öğrenmeli ve sipariş verirken önceden belirtmelidir, keza önüne gelince kendini frenleyemeyebilir."
Solmaz, düzenli ve sağlıklı beslenmenin yanında her gün 45 ile 60 dakika yürüyüş yapılması gerektiğini de vurgulayarak, egzersiz yapılarak sindirim sisteminin hızlı çalışmasına ve formda kalınmasına yardımcı olunacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 03:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473