banner564

Gazze’den çekilen İsrail ordusu sınıra konuşlandı

İsrail ordusu, ateşkesin ardından çektiği askeri birliklerini Gazze sınırına paralel olarak yeniden konuşlandırdı.

Gazze’den çekilen İsrail ordusu sınıra konuşlandı
banner598

İlk 2 saatte taraflar arasında herhangi bir ihlal kaydedilmedi

Kudüs, 5 Ağustos 14 (T.A.K): İsrail ordusu, ateşkesin ardından çektiği askeri birliklerini Gazze sınırına paralel olarak yeniden konuşlandırdı.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrail ordusundan üst düzey askeri bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ordu, kara operasyonunu tamamlayarak İsrail sınırına 08.00 itibariyle tamamen geri çekildikten sonra Gazze sınırına paralel olarak yeniden konuşlandı. Operasyon başlarken tünellerin yok edilmesi konusunda ortaya konulan askeri hedeflere ulaşıldı. Bu nedenle geri çekilmemek için bir neden kalmadı" dedi.

Söz konusu yetkili, ateşkese Hamas'ın uymaması ve ihtiyaç doğması halinde İsrail ordusunun yeniden "Gazze'ye girmekten çekinmeyeceğini" ifade etti.

Öte yandan, İsrail ordusu yaptığı açkılamada, bu sabah itibariyle sağlanan ateşkesin ardından şu ana kadar Gazze'den İsrail'e her hangi bir roket atışı yapılmadığını duyurdu.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti. İsrail, kara saldırılarının hedefinin Hamas tarafından kullanılan tünelleri imha etmek olarak açıklamıştı.

İsrail'in saldırılarında, şu ana kadar çoğunluğu kadın ve çocuk bin 867 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 470 kişi yaralandı.

Öte yandan Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik ateşkesin başlamasından itibaren geçen 2 saatlik sürede, herhangi bir ihlal yaşanmadı.

Ateşkesin başladığı saat 08.00'den itibaren bölgede bunu ihlale yönelik herhangi bir gelişme saptanmadı, İsrail ve Filistinli gruplardan da bu yönde bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan görgü tanıkları, ateşkesin başlamasından kısa süre önce İsrail'in karadan ve havadan Gazze'nin güney ve orta kesimlerine saldırı düzenlediğini, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti.

İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner de sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas'ın ateşkesin başlamasından kısa bir süre önce İsrail tarafına 17 roket attığını" iddia etti.

Lerner, roketlerin 6'sının "Demir Kubbe" füze savunma sistemleri tarafından imha edildiğini kaydetti.

Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkes TSİ 08.00'de başlarken, İsrail ordusu da aynı anda Gazze'den geri çekilme işlemini tamamladığını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473