banner564

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Gazze'de, çoğu sivillere ait binden fazla yerleşim yerini vuran İsrail'in 8 gündür aralıksız sürdürdüğü saldırılarından dolayı kentteki Müslümanlar teravih namazı için camilere gidemiyor.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları
banner598
İsrail'in saldırılarını 8 gündür aralıksız sürdürdüğü, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu sivil ölü sayısının arttığı gazze'deki müslümanlar teravih namazı için camilere gitmeye çekiniyor


Gazze, 15 Temmuz 14 (T.A.K): Gazze'de, çoğu sivillere ait binden fazla yerleşim yerini vuran İsrail'in 8 gündür aralıksız sürdürdüğü saldırılarından dolayı kentteki Müslümanlar teravih namazı için camilere gidemiyor.

Gazze Şeridi'nde, İsrail saldırılarından önce teravih namazı için camileri dolduran hatta yoğun ilgi nedeniyle sokaklarda ibadetlerini yerine getirmek zorunda kalan halk, askeri operasyonların başlayıp bölgedeki sivillerin de hedef alınması üzerine mabetlere gitmeye çekiniyor. Gazze'deki camilerde, teravih namazının az sayıdaki cemaatle kılındığı gözlendi.

Teravih namazını kılmak için camiye gelenlerden Muhammed Abid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze'deki camiler bugünlerde boşalmış durumda. Bunun nedeni İsrail'in namaz kılanları da hedef almasıdır" dedi.

Müslümanların vakit namazlarını dahi camide kılmaktan çekindiğini dile getiren Abid, ramazanın simgesi teravih namazlarının edası sırasında cami içinde bombardımana maruz kalmaktan korktuklarını vurguladı.

İsrail'in ibadethaneleri hedef almasının tüm uluslararası teamüllerde ve antlaşmalarda savaş suçu sayıldığını ve tüm semavi dinlere aykırı bir davranış olduğunu anlatan Abid, bu hukuksuz davranışın insani ve uluslararası hukuk karşısında hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474