banner564

Nijerya’da Ebola nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

Ebola salgınının görüldüğü Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e çıktığı bildirildi.

Nijerya’da Ebola nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi
banner598
Lagos, 15 Temmuz 14 (T.A.K): Ebola salgınının görüldüğü Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e çıktığı bildirildi.

Nijerya Sağlık Bakanı OnyebuchiChukwu, ölen 4. kişinin haziran ayında hastalık belirtileriyle hastaneye kaldırılıktan sonra hayatını kaybeden ilk vaka Liberyalı PatrickSawyer ile yakın temas halinde olan Nijeryalı bir hemşire olduğunu söyledi.

TEYİT EDİLMİŞ VAKA SAYISI HATALI AÇIKLANMIŞ-

Yaptığı yazılı açıklamada da Nijerya'da teyit edilmiş Ebola enfeksiyonu vakası sayısının bugün daha önce ilan edildiği gibi 11 değil 10 olduğunun belirlendiğini kaydeden Chukwu, hatanın Lagos kentindeki işlem merkezinden Sağlık Bakanlığına yapılan ölüm bildirimi sırasında meydana gelen bir karışıklıktan kaynaklandığını ifade etti.

Chukwu, Sawyer ile yakın temas halinde olan doktorlardan birinde Ebola enfeksiyonu saptandığını, böylece ülkede varlığı teyit edilen 11. Ebola enfeksiyonu vakası olduğunu  duyurmuştu.

Nijerya'da şu an Ebola virüsünün, hıfzıssıhha şartlarını yerine getirmede ve 20 milyonluk nüfusu için ulaştırma hizmeti sağlamada başarısızlığıyla tanınan Lagos kentiyle sınırlandırılmış olduğuna inanılıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473