banner564

Alt sıralarda  yangın var

Ligin son 180 dakikasına girilirken düşecek takımlar bu hafta ve gelecek hafta oynanacak maçlarla belli olacak

Alt sıralarda  yangın var
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

 K Pet Süper Lig’de şampiyon belli olduktan sonra tüm gözler oynanacak maçlardan sonra küme kalma ve hangi takımların play-out potasında olacağına çevrildi. 
  Topladıkları 41 puanla arka arkaya sıralanan Baf Ülkü Yurdu, Lefke ve K.Kaymaklı bile matematiksel olarak henüz kurtulmuş değiller. Ancak diğer takımlara göre avantajları çok. Bazı takımların birbirleri ile olan maçları da düşünüldüğünde diğer rakiplerine göre daha rahat durumdadırlar.
  Hafta sonu oynanacak maçlardan sonra alınacak sonuçlara göre küme düşen takımlar da netleşebilir ya da son haftaya kalır.
  Play-out oynayacak takımlardan bazıları ikili averajla da belli olabilecek. Oynanacak maçlarda en büyük görev bir kez daha hakemlerimize düşecek. Hakemlerimizin de bunun üstesinden geleceğine hiç şüphemiz yok.

Yenicami-Cihangir:(Şampiyon kutlamalarını yapacak)
  Şampiyon için formaliteden öteye gitmeyen bir maç ama yine de kazanmak için oynayacak. Bu maçla birlikte son hafta oynayacağı maçı kaybetse bile bir şey değişmeyecek. Sadece gerisindeki rakipleri puansal olarak ona biraz daha yaklaşmış olacak. Cihangir ise matematiksel olarak rahatlamış değil. Rakiplerinin maçlarının bitiminden sonra oynaması onlar için bir avantaj olabilir. Ancak rakipleri istedikleri puanları alırlarsa puan veya puanlar almak zorundadır.

Doğan Türk Birliği-Lefke:(Lefke en az 1 puan diyor)
  Ev sahibi en azından ligi ikinci sırada bitirmek isteyecek. Sezon boyunca ayağına kadar gelen şansları kullanamayarak şampiyonluğu rakibine bıraktı. Ligi ikinci sırada tamamlamak da bir başarıdır. Lefke karşısında maça ne kadar konsantre olacakları da merak ediliyor.
  Lefke özellikle ligin ikinci yarısındaki çıkışını sürdürmek ve alacağı puan veya puanlarla kendi kaderini kendisi belirlemek isteyecek. Mağlup olsa bile diğer maçlardan gelecek sonuçlara göre potanın dışında kalabilir.  

Y.Boğaziçi-G.Birliği:(Haftanın en önemli maçı)
  Y.Boğaziçi kalan 2 maçını kazansa bile play-out’un son sırasında yer alacak. Kaybetmesi veya puan kaybı halinde Yalova kazanırsa tekrar son 2 sıraya inecek. Play-out oynama şansını artırmak için öncelikle bu maçı kazanması gerekir. Kendi kaderi kendi elinde. 
G.Birliği bu maçla birlikte bir sonraki maçı kazansa dahi play-out oynayacak. Ancak puanını artırarak bunun avantajını play-out maçlarında kullanmaya çalışacak. Her 2 maçı da kazanabileceği gibi kaybedebilir de. Bu maçı kazanması halinde son hafta kazandığı maç gibi devrenin en önemli başka bir maçını kazanmış olacak.

Binatı-Mağusa Türk Gücü:(Sonucu birçok takımı ilgilendiriyor)
  Binatlı için çok önemli bir maç. Kazansa bir dert, kaybetse bir dert. Kazansa da kaybetse de  birçok takımın alacakları sonuçlara göre yerleri değişecek. Ancak en iyi mücadeleyi vereceğinden de kimsenin şüphesi olmasın. 
 Kupa finalisti Mağusa Türk Gücü için çok çok önemli bir karşılama. Mutlak puan veya puanlar almak zorundadır. Kaybeder ve üzerindeki rakipleri galip gelirse son maçı kazansalar bile play-out oynayacaklar. Bu durum onlara kupa maçı öncesi büyük bir motivasyon kaybı yaşatabilir.

Ozanköy-Baf Ülkü Yurdu:(Ozanköy’ün son şansı)
  Ozanköy az da olsa var olan şansını koruyabilmek için kazanmak zorunda. Ancak sadece kendisinin kazanması yetmiyor. Play-out şansı için rakiplerinin de kaybetmesi gerekir. Lig sonunda Y.Boğaziçi ile olası puan eşitliği halinde dahi ikili averajda rakibinin gerisinde kalır. Galip gelemediği taktirde ligden düşer.
  Baf Ülkü Yurdu en rahat takımlarımızdan biri. Yine de kazanıp bu işi tamamlamak isteyecek. Kazanamaz ve altındaki takımlar kazanırsa işini son maça bırakacak. Kaybederse özellikle Mağusa Türk Gücü’nün alacağı sonuç onları çok yakından ilgilendirecek. Rakibinin durumuna aldanmamalıdır.

Yalova-T.Ocağı:(Kendileri için oynayacaklar) 
  Yalova için kazanmak tek yol. En azından Y.Boğaziçi’nin puan kaybı yaşamasını ve tekrar play-out potsına girmesi adına mutlaka kazanmalıdır. Kazanamazlar ve Y.Boğaziçi kazanırsa ligden düşmüş olur. Rakibinin de mutlak puan istemesi işlerini çok zora sokmakta. Verilen cezalar onlar adına bu yıl çok ama çok kötü geçirmesine neden oldu.
  T.Ocağı tarafsız sahada oynamanın avantajını kullanarak istediği puanları almaya çalışacak. Kazanamazlar ve M.Türk Gücü kazanırsa play-out potasına girmiş olacak. Rakibinin iyi durumda olmaması onlara avantaj sağlasa da oynanmamı hiçbir maçın kazanılmayacağını unutmamalıdırlar.

Merit Alsancak Yeşilova-G.Gücü:(G.Gücü puan almak zorunda)
  Merit Alsancak Yeşilova kendi evinde daha iyi maçlar oynayan bir takım ve iyi bir kadroları var. Sezon sonunda ligi en iyi yerde bitirmek için kazanmaya çalışacak. Alacağı her sonuç rakibi kadar diğer takımları da fazlasıyla ilgilendirmektedir.
  G.Gücü’nün zor maçlarından biri. Mutlaka puan veya puanlar almak zorundadır. Play-out maçlarına daha iyi bir puanla başlamak için en azından puan veya puanlar almak zorundadır. Tecrübeli ve iyi bir kadrosu olan rakibi karşısında ileri pek de kolay olmayacak.

K.Kaymaklı-GAÜ Çetinkaya:(Formlite maçı)
  Ligin tamamlanması adına oynanması gereken bir maç. K.Kaymaklı her ne kadar matematiksel olarak play-out potasının dışında olmasa da oynanacak olan diğer maçların sonuçları onları rahatlatan bir durum. Yine de ezeli rakibini mağlup etmek isteyecek. Formalite maçlarından birine çıkacaklar. 
  GAÜ Çetinkaya bu sezon hiç beklemediği maçları kaybederek şampiyonluğu rakibine kaptırdı. En azından bu maçı kazanıp ligi ikinci sırada bitirmeye çalışacak. Önümüzdeki sezon adına da karar verebilme maçlarından birini oynayacak ve mutlak kazanmak isteyecek. Kazanamazsa bile kaybedecek bireyleri yok. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474