banner564

Son sözü söyledi

Abdullah Gül yeterli mutabakat oluşmadığı için aday olmayacağını açıkladı

Son sözü söyledi
banner598

 Seçimlerde aday olup olmayacağı tartışılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı açıklamayla noktayı koydu. Gül "Ne ben ne ailem herhangi bir arzu içinde değiliz. Bütün beklentimiz memleketin huzurlu, istikrarlı geleceğin güçlü olması. Hiçbir arzum, beklentim olamaz. Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Geniş mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değil" dedi.

   11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adaylıkla ilgili tartışmalara basın açıklamasıyla yanıt verdi. 
Gül, geniş mutabakat sağlanmadığını belirterek, adaylığının söz konusu olmadığını söyledi. Gül, tek arzusunun ülkenin huzuru ve mutluluğu olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:  Her şeyi geride bıraktım. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Cumhurbaşkanlığından sonra aktif siyaset içinde olmayacağımı söyledim ve öyle de yaptım. Arkadaşlarımızın düğün davetlerine bile gidemedim, herhangi bir hareketlilik olmasın diye.    
Bilgilerimi, tecrübelerimi kendime saklamayacağım elbette ki. Ülkemle, insanlıkla, memleketimle ilgili kayıtsız kalacak değilim. 
   Gül, adının gündeme gelmesinin kendi iradesi dışında olduğunu belirterek, şunları söyledi: 
Seçimlerin aniden erken yapılacağının anlaşılması üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle başlayan hareketlilik benim dışımda gelişmiştir.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474