banner564

Ares’ten Ironman Barcelona zaferi

Ares Spor Kulübü triatloncuları Barcelona’da düzenlenen Ironman yarışını başarı ile tamamladılar

Ares’ten Ironman Barcelona zaferi
banner598
Dünyanın en zor ve dayanıklılık isteyen yarışı olan Ironman’in Barcelona ayağı gerçekleşti. Yüzme-bisiklet ve koşu parkurlarının ardı ardına geçildiği triatlon sporunun en zor mesafesi olan, 3,8 kilometre yüzme, 180 kilometre bisiklet ve 42 kilometre koşu etaplarından oluşan Ironman yarışının Barcelona ayağına Ares Spor Kulübü’nde 4 sporcu katıldı. 
Çeşitli ülkelerde yapılan Ironman yarışlarının Barcelona ayağına kendi imkanları ile giden Ares triatloncularının 4’ü de çok iyi derecelerle finişe ulaştı. Ares adına Ironman Barcelona yarışına katılan Cem Dağdelen, Çağan Öztuna, Hüseyin Arhan ve Emine Uluçay yeni ironman madalyalarını takarken, ferdi olarak Barcelona’ya giden Derya Deniz zaman limitine takılarak umutlarını bir sonraki yarışa taşımak zorunda kaldı.
Ares’in daha önce 9 kez Ironman bitiren sporcusu Cem Dağdelen Barcelona’da madalya sayısını 10’a yükseltirken, Çağan Öztuna 5’inci ironman finişine ulaşmış oldu. Ares’in iki sporcusu da bu alanda bir ilke imza atarken tüm sporcular Barcelona’da en iyi zamanlarını elde ettiler.
Barcelona’da 10’uncu kez ironman bitiren Cem Dağdelen 2013 yılında Avusturya’da elde ettiği 10 saat 40 dakika 05 saniyelik en iyi zamanını Barcelona’da 10 saat 37 dakika 52 saniyeye çekti. 
Kariyerinin beşinci ironman madalyasını alan Çağan Öztuna ise Frankfurt’ta elde ettiği 11 saat 45 dakikalık en iyi zamanını 11 saat 20 dakika 30 saniye olarak Barcelona’da geliştirdi.
Geçtiğimiz yıl ilk Ironman madalyasını alan Hüseyin Arhan ise 14 saat 8 dakika 10 saniyelik derecesini, 10 saat 49 dakika 46 saniyeye çekti ve Barcelona’da best time yapmış oldu.
Ares’in en başarılı kadın triatloncusu Emine Uluçay da Barcelona’da finişe ulaşarak bir ilke imza attı. Kariyerinin ilk ironmanine katılan Emine zorlu yarışı 12 saat 31 dakika 17 saniyede tamamlamayı başardı ve ülkemizin ilk kadın ironman sporcusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474