banner564

Aspava ilk peşinde

Aspava Spor Kulübü yüzücüleri, Manş Denizi’ni aşmaya çalışacak ancak bunun için 55 bin TL’ye ihtiyaçları var

Aspava ilk peşinde
banner598
Aspava Spor Kulübü, Türkiye ve Güney Kıbrıs’ın dahi başaramadığı bir ilki başarmak için yola çıkıyor. Aspava Spor Kulübü yüzücüleri, Manş Denizi’ni aşmaya çalışacaklar.
Aspava Spor Kulübü’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:
“Takım halinde ilk Kıbrıslı Türk yüzme takımı olarak gerçekleştireceğimiz bayrak yarışında, İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni kulaç atarak geçme hedefi koyduk. Dünya’nın en fazla gemi trafiğinin, soğuk suyun ve akıntının olduğu boğazı geçebilmek için takım halinde yılların getirdiği başarı ile çalışmaktayız. North Cyprus adını bir kez daha dünya kitaplarına yazmak için Eylül ayında yaklaşık toplam 12 (on iki) saat yüzerek ilk Türk erkek takımı olmayı hedefliyoruz.
Sporcularımızın öz geçmişlerine bakıldığı zaman Aspava Spor Kulübü olarak birçok yarışlara katılıp deneyim kazanırken aynı zaman da birçok Avrupa ve Türkiye yarışında da kürsülerde yer almayı başardığımız görülür. Sporcularımız demir adam adıyla bilinen (ironman) yarışları, Triatlon, Açık su ve Kış yüzme maratonları yarışlarında başarı alırken kürsülerde yer aldılar. 
Yüzücülerimiz 6 Eylül – 14 Eylül Tarihleri arası İngiltere’de konaklayacakları hotelde hazır bekleyecekler. Yarış, organizasyonun, hava raporu ve hakemlerin verecekleri talimatları doğrultusunda başlayacak.
Altı kişinin bayrak şeklinde kulaç atarak yüzeceği zorlu maratonda bir kişi de yedek sporcu olarak eşlik edecek. Yarış parkuru başlangıç yeri İngiltere’nin Dover limandan suya giriş yapılarak, Fransa Calais kıyısına ayak basılması ile yarış parkuru tamamlanacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473