banner564

Başkasına verdirtmeyiz

Metehan Spor tesislerinin başka bir kulübe verileceğini öğrenen bölge halkı tepki gösterdi

Başkasına verdirtmeyiz
banner598
Pelin YÜKSELAY

Metehan tesislerinin başka bir kulübe verilme girişimine bölge halkından tepki geldi.
Uzun süre bakımsızlıktan dökülen harabe haline gelen tesis son olarak Spor Dairesi’ne devredilmiş ancak aradan birkaç ay geçmesine rağmen girişim yapılmaması ve basında da başka kulübe verildiği yönünde haberlerin çıkması bölge halkını tedirgin etti.

İlk açıldığında bölge canlanmıştı
Tesisin ilk açıldığı zamanlarda, bölgede çok güzel spor aktiviteleri düzenlendiğini dile getiren vatandaşlar, bin bir emek harcanarak yapılan tesise bugün ilgi gösterilmediğinden yakındı.
Bölgede yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığını belirten vatandaşlar, bölgede o tesis dışında başka herhangi bir spor ve sosyal aktivite merkezi bulunmadığını, gençlerin başka bölgelere gittiğini belirttiler. 

Başkalarına verilmesine izin vermeyeceğiz
Spor Dairesi’ne devredilen tesisin başka bir şahsa verilmek istediğini öğrendiklerini dile getiren vatandaşlar, tesisin bölge halkına ve Metehan Spor Kulübü’ne verilmesini, tesisin başka şahıslara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini belirttiler.

Tesis bakımsızlıktan dökülüyor
Metehan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Ertürk tesisin iyi bir şekilde işlerken, elektriklerin kesilmesiyle bir anda karanlığa büründüğünü ve bugün oldu hala karanlıktan çıkamadığını söyledi. Ertürk, “Tesisimiz bakımsızlıktan dökülüyor. Elektrik olmayınca vatandaşımız gelmemeye başladı. Çim sahamız vardı, o da bakımsızlıktan kurudu. Elektrik borcu da bizim borcumuz değildi. Kimse gerekeni yapmak için üzerine düşmedi. İnsanlara bu durum ‘Metehan halkı tesise sahip çıkmıyor, bakmıyor’ diye lanse ediliyor ancak bu durum kesinlikle yanlıştır” dedi. 

Spor dairesinin bakım yapacağını öğrenince sevindik
Eski Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun, tesisin fotoğraflarını çektiğini belirten Ertürk, “Cahitoğlu’nun sonradan bu fotoğrafları Bakanlar Kurulu’na sunduğunu ve konuyu yanlış lanse ettiğini öğrendik. Bakanlar Kurulu da o gün bir karar alarak, tesisi Spor Dairesi himayesine verdi. Biz Metehan bölgesinde doğup büyüyen ve buralara gönül vermiş kişiler olarak, tesisin durumuyla ilgili bilgi almak için beraber hareket etmeye karar verdik. Spor Dairesi’nin tesise bakım yapacağını, düzelteceğini öğrendik. Bu durum karşısında da bir hayli sevindik. Ancak aylar oldu buraya tek bir çivi dahi çakılmadı” dedi. 

Ertürk tesisin başka bir spor kulübüne verileceğini öğrendiklerini belirterek “Tesis başka bir Spor kulübünün himayesine verilecek. Biz bölge halkı olarak asla böylesi bir duruma müsaade etmeyeceğiz ve bunun gerçekleşmemesi içinde her türlü mücadeleyi sergileyeceğiz” dedi.

Büyük heyecanla açmıştık
Metehan Muhtarı Emine Davutoğlu ise “Büyük heyecan ve umutlarla açtığımız tesisimiz ne yazık ki bugün kanayan yaramız durumuna geldi. Tesisi alan son kişi, elektrik borcu ve diğer bazı sorunlarından dolayı, tesisi kapatmak zorunda kaldı. Tesis kapanınca Spor Bakanlığı’nın burayı himayesi altına aldığını öğrendik, bu duruma da çok sevindik. Sonuçta devletimiz, tesisimize sahip çıkıyordu. Böyle bir durum karşısında kim mutlu olmaz ki” dedi. 

Bölge halkı ayaklanıyor
“Aradan biraz zaman geçince, Spor Bakanlığı’nın burayı bir başkasına peşkeş çekeceği bilgisini aldık. Bu duyumu alınca, Başbakan Ömer Kalyoncu’dan randevu talep ettik. Kalyoncu, randevu talebimize olumlu yanıt verdi ve geçtiğimiz gün kendisiyle görüştük. Başbakan’dan tesisin kullanımını tekrardan Metehan Spor Kulübü Birliği Derneği’ne vermesini talep ettik. Duyduğumuz kadarıyla tesisin başka bir spor kulübüne verilmesi söz konusu. Biz bölge halkı olarak asla böylesi bir duruma müsaade etmeyiz. Bu çok büyük bir hatadır ve bu hatadan en erken zamanda dönülmelidir” diyen Muhtar Davutoğlu, “Tüm bölge halkı günlerdir bu konu yüzünden ayaklanmış durumda. Böylesi bir durumda yetkililere karşı da her türlü karşı duruşu sergilemeye hazırız. Bu tesisi, tesis yapan bölge halkıdır, bizleriz. Çok emek verdik, çok uğraştık. Tesisin kullanımı tekrardan Metehan Spor Kulübü Birliği Derneği’ne verilsin. Bizlerin tek talebi budur” dedi.


Fotoğraflar: Timuçin DÖNMEZ

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473