banner564

“Ateş düştüğü yeri yakıyor”

Davutoğlu, şehit kardeşinin cenazesindeki tepkiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan'la ilgili soruyu yanıtladı

“Ateş düştüğü yeri yakıyor”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit kardeşinin cenazesindeki tepkiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan'la ilgili soruyu yanıtladı. Davutoğlu, "Ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor. Orada kardeş acısıyla bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. İnsani olarak yaklaşmak gerektiğini de düşünüyorum, ama Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının gerektiğinde en derin acılara vakar içinde ve dimdik durabilecek nitelikte yetiştirildiklerine dair inancım da sonsuzdur. Acıları anlıyoruz, ama bu vakarın korunması gerektiğini düşünüyorum."
Davutoğlu'nun sözleri şöyle:
 Zor günlerden geçiyoruz. Kimse bugünlerin acısız olmadığını iddia edemez. Hepimizin yüreğine düşüyor. Bunları biz derinden hissediyoruz. Türkiye 78 milyonluk büyük bir aile.
 Zor zamanlarda nasıl kenetlendiğimize cümle alem şahit. Böyle bir şehit haberi geldiğinde yüreği sızlamayan vatandaşımız yok.
 Hepimizin içini yakıyor. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor ve bir aile içinde böyle bir acının yaşanması gayet doğal. 
 Bütün şehit ailelerini aradım. Gözlerimi yaşartan çok insani diyaloglar yaşadık. Başsağlığı için aradığınız bir ailenin "Vatan sağolsun" demesi size duyduğu güveni ifade eder. Aradıklarımdan tek bir kişi sitemkar bir ifadede bulunmadı. 
 Bizim askerimizin, subayımızın bilinci bu. Şuuru bu. Şu an büyük bir kahramanlıkla bu yarbayımızın silah arkadaşları dağlarda, al bayrak için çalışıyor. Acıyı anlarız, ıztırabı hissederiz.
 Kardeş acısıyla bu sözleri söylediğini düşünüyorum. Acıyı anlıyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personelinin en zor anda vakarla hareket edecek şekilde yetiştirildiğini de biliyorum. Zorlu süreçlerde vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir. Fedakarlık yaptığımız zaman bunun gelecek nesiller için yapıldığını biliyor olmamız lazım.

Geçici hükümeti kurma görevi Davutoğlu’nun
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, zihninde bir bakanlar kurulu resmi olduğunu belirterek, teklif götüreceği isimlerde en önemli kriterin devlet tecrübesi olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Hangi milletvekili en uygun olacaksa orada da devlet tecrübesi ya da sivil toplum tecrübesi benim için önemli hususlar. Dolayısıyla partililere teklif ederken, aklımın ucundan köşesinden şu partide genel başkana şunlar muhalifmiş onlara yönelelim, şu partide onlar muhalifmiş onlara yönelelim gibi zinhar bir şey geçmedi geçmez de." dedi. 
Geçici hükümeti kurma görevini aldıktan sonra Çankaya Köşkü'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Davutoğlu, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 
TBMM’de temsil edilen CHP ve MHP geçici hükümette yer almayacaklarını açıklamış, HDP ise geçici hükümette bakanlık alacağını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474