banner564

Bayrağımız Romanya’da dalgalandı

İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 13. Lugojana Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katıldı

Bayrağımız Romanya’da dalgalandı
banner598
İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Romanya’nın Lugoj şehrinde düzenlenen 13. Lugojana Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde KKTC’yi başarı ile temsil etti. Türkiye, Slovakya, Makedonya, Sırbistan, Macaristan ve Polonya ekiplerinin yer aldığı festivalde KKTC Bayrağını dalgalandırmayı başaran İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri büyük beğeni topladı.
10- 16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Özlem Kadirağa yönetimindeki İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’na Romanya’da As Başkan Mahmut Yılmazoğulları, Belediye Meclis Üyeleri Ozan Türeller ile İsmail Osum eşlik etti.  Festivalde bulundukları süre boyunca en iyi şekilde ağırlandıklarını ve protokolde yer aldıklarını söyleyen Özlem Kadirağa, KKTC Bayrağı’nı dalgalandırmanın kendilerini gururlandırdığını söyledi.  KKTC ve Kıbrıs Türk Halk Danslarının başarı ile tanıtıldığını ve bu başarıların bir rastlantı değil özverili çalışmalarının sonucu olduğunu söyleyen Yönetmen Özlem Kadirağa, kendilerine maddi ve manevi destekte bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.

Sadıkoğlu: Gurur duyduk
Ekibi kabulünde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, şunları söyledi:  
“İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun başarısı yalnızca İskele’nin değil, tüm KKTC’nin başarısıdır. Bugün ambargolar altında yaşarken, KKTC Bayrağı’nın Romanya’da dalgalanması büyük başarı. Bunun için tüm ekibi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Zira İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekibi, KKKTC ve İskele Belediyesi’ni tanıtmanın bilinci ve sorumluluğu ile gittikleri Romanya’dan başarı ile döndüler. Bir kez daha İskelemizi ve ülkemizi gururlandırdılar. Bu sebeptendir ki, sizlere elimizden geldiğince maddi ve manevi destekte bulunmaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474