banner564

Batı’da kritik derbi

Baf Ülkü Yurdu ve Yalova arasındaki maç, play-off oynayacak ve Süper Lig’e direkt çıkacak takımın belirlenmesi adına önem taşıyor

 Batı’da kritik derbi
banner598
Hamit SAKALLI
K-Pet 1.Lig’in son haftasında karşı karşıya gelecek olan Baf Ülkü Yurdu ve Yalova arasındaki derbi play-off oynayacak ve Süper Lig’e direkt çıkacak takımın belirlenmesi adına oldukça önem taşıyor.

Play-off adına
BAF Ülkü Yurdu Teknik Direktörü Ahmet Soğukpınar zorlu Yalova mücadelesi öncesinde yaptığı açıklamalarda play-off mücadelelerine katılmak için galibiyetten başka bir çareleri olmadığını ifade etti. Soğukpınar, rakiplerinin Süper Lig’e direkt çıkma hedefinden dolayı en az kendileri kadar kazanmayı isteyeceklerini bildiklerini ve buna göre hazırlandıklarını ifade ederek kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi. Soğukpınar, Yalova derbisi ve olası play-off mücadelelerinin tümünü kazanmaları halinde Süper Lig’e yükselme şanslarının da olduğunu ifade etti.

Konsantre olduk
Ahmet Soğukpınar, Yalova derbisine tamamen konsantre olduklarını ve 3 antrenmanla bu mücadeleye hazırlanacaklarını ifade etti. Soğukpınar ayrıca durumu maç günü belli olacak olan İltaç’ın dışında Yalova karşılaşması öncesi herhangi bir eksikleri bulunmadığını sözlerine ekledi.

Birçok açıdan önemli
Yalova teknik direktörü Gökmen Davutoğlu açıklamalarında BAF Ülkü Yurdu karşılaşmasının birçok açıdan önemli olduğunu söyledi. Mücadelenin en başta derbi olması, Yalova’nın direkt Süper Lig’e yükselme ihtimali, BAF’ın play-off mücadelelerine kalması için kazanmak zorunda olması ve Yalova’nın play-off mücadelelerine kalması halinde bile başlayabileceği en yüksek puanla başlamak istemesi nedeniyle BAF –Yalova karşılaşmasının kritik olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu kritik mücadeleyi kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Eksiğimiz yok
Gökmen Davutoğlu ligin ilk yarısında BAF ile oynadıkları mücadelede 4 eksikle oynadıklarını ve karşılaşmanın berabere sonuçlandığını belirterek bu haftaki mücadelede ise eksiklerinin bulunmadığını ve takım olarak tüm konsantrasyonlarını bu karşılaşmaya yönelttiklerini söyledi. Yalova’nın hedefleri için bu karşılaşmayı kazanması gerektiğinin bilincinde olduğunu söyleyen Gökmen Davutoğlu, bunu başaracaklarına inandığını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473