banner564

Protokol imzalansın

Yeni hükümetle işbirliği içinde çalışma arzusunda olduklarını bildiren Ticaret Odası, bir de öneride bulundu

Protokol  imzalansın
banner598
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) yeni hükümetle işbirliği içinde çalışma arzusunda olduğunu belirtti.
KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada, Oda’nın “2013 seçimlerinden sonra yaşanan ikinci hükümet krizinin uzun sürmemiş olması” ve bu seçimden sonra kurulan üçüncü hükümetin güvenoyu almasını olumlu karşıladığı kaydedildi.
Açıklamada, “2013 yılında gerçekleşen erken genel seçime karşın istikrarlı bir döneme girememiş olmamız ve üç yıl içinde üçüncü hükümetin kurulmuş olması; ülkemizin ve halkımızın yaşadığı sorunların çözümsüz kalmasına ve hatta sorunların derinleşmesine neden olmaktadır” denildi.
“Yakın geçmişte yaşanan hükümet krizinin, KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerini özenle koruması gerektiğini bir kez daha gösterdiği” ifade edilen açıklamada, bu nedenle, yeni hükümetin, Türkiye ile imzalanması beklenen 2016-2018 Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolünü zaman geçirmeden imzalamak için kararlılık göstermesi istendi.
Açıklamada, “protokol taslağında yapılması düşünülen değişikliklerin” gecikmelere neden olmasına fırsat verilmemesi de talep edildi.

Hükümete başarı dilendi…
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 
“Hükümetlerimiz ile farklı görüş ve tutumlar içinde olduğumuz durumlarda bile, bu farklılıkları yararlı tartışmalar ve bilimsel araştırmalar ile gidermek başta gelen prensibimiz olmuştur. Yeni hükümet programında Özel Sektör Danışma Kurulu ile Ekonomik Koordinasyon Kurulu çalışmalarına devam edileceğinin belirtilmiş olması, yeni hükümetimiz ile aynı prensiplere bağlı kalarak çalışabileceğimizin yeterli göstergesidir. 
Odamızın yeni hükümetimizle de işbirliği içinde çalışmak arzusunda olduğunu belirtir, Başbakan Sayın Özgürgün ve hükümetine başarılar dileriz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473