banner564

Hani verdiğin sözler!

Şener Elcil, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın YÖDAK Başkanı Gökçekuş’u görevden almamasını eleştirdi

Hani verdiğin sözler!
banner598
Raif UZKAN
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), dün Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yaparak Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un görevden alınması talebini yineledi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’u görevden almamasını eleştirerek, “göreve gelmesi öncesinde haklıdan ve doğrudan yana duruş sergileyeceğini söyleyen Akıncı’nın gerçekte bunu yapmadığını” iddia etti.
Elcil, sadece Gökçekuş konusunda değil, “müzakere süreci” ve “su” gibi halkı yakından ilgilendiren konularda da Cumhurbaşkanı’nın açıklama yapmaktan ısrarla kaçındığını savundu.
Cumhurbaşkanlığı önündeki eylemde KTÖS Genel Sekreteri Elcil, belgelerle Gökçekuş’un görevden alınmasını gerektirdiğini savunduğu uygulamaları basına açıkladı ve Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Gökçekuş’la ilgili 5 ayrı konuda “teşekkür” ettiklerini belirtti.

“Neden görevden alınmıyor?”
Elcil, “Gökçekuş sizce neden görevden alınmıyor?” sorusuna da “Bu ülkede devlet içinde devlet olmuş kurumlar var, YDÜ’ye Elektrik Kurumu bile giremiyor, ne kadar vergi verdiklerini bile meçhul… Ondan sonra da ‘yaşasın KKTC’ diyorlar… Demek bu düzenden memnundurlar. Sayın Akıncı da memnundur böyle devam etsinler, biz de teşekkür etmeye devam edeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Elcil, Manavoğlu’ndan bilgi talep etti
Öte yandan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Haspolat İlkokulu’ndaki bir olaya ilişkin şikayetin akıbeti ile ilgili, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na mektup yazarak bilgi talep etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474