banner564

Bizim dostluk maçı yapma sıramız gelmedi mi?

Sertoğlu net konuştu: KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu Karabükspor’un mecbur olmadığı halde Rum takımıyla maç yapmasını sert bir dille eleştirdi

Bizim dostluk maçı yapma sıramız gelmedi mi?
banner598
Hamit SAKALLI
Türkiye Süper Lig ekibi Karabükspor ve Güney Kıbrıs ekiplerinden Aris Limasol'un geçtiğimiz gün dostluk maçında karşı karşıya gelmesi toplumumuzda büyük yankı uyandırdı. Toplumumuz gerek sosyal medyada gerekse de gündelik hayatında dostluk maçının ne anlama geldiğini sorguladı. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu da KTFF'nin resmi sitesinden bir açıklamada bulunarak bu gündemi değerlendirdi. Sertoğlu, zamanında kendisini KOP ile anlaşma yolu aradığı için eleştirenlerin bugün  ne diyeceklerini merak ettiğini ve kendisinin amacının sadece ülke gençliğine hizmet olduğunu ifade ederek herkesin el ele verip ambargoları kaldırmak için mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. 

Sertoğlu'nun açıklaması şu şekilde:
"Bugün ülke gündeminde yoğun bir şekilde yer alan ve bir çok kesimin de tepkisini çeken
 Karabükspor – Aris futbol takımlarının hazırlık kampı sırasında yaptıkları dostluk maçının ne anlama geldiği herkesçe yüksek sesle sorgulanmaya başlanmıştır.
Bizim 2013’te başlattığımız ve de Rumların son anda yan çizmesi ile sona eren KOP sürecinde ne yapmak istediğimizi neden bu süreci bu kadar arzuladığımızı ve de tüm hakaret ve tehditlere rağmen neden bu kadar zorladığımızı herkes bu olayla birlikte biraz daha fazla anlamıştır sanırım.
Biz sadece gençlerimizin Uluslararası arenada spor yapabilmelerinin önünü açmak için çabaladık. Biz gençlerimizin kendi ülkeleri dışında da spor yapabilmelerini sağlamak için uğraştık.
Biz Uluslararası müsabakaları sadece televizyondan veyahut da tribünlerden seyretmekten usandığımız için, bu işlerle uğraştık. Fakat ne oldu? Sadece bir hiç.
Şimdi sorarım; o günlerde bizim yapmak istediklerimizi yoğun bir şekilde eleştirenler bu olaya karşı nasıl bir açıklama yapacak. Bence hiç, neden; çünkü bu olayların normal olduğunu bile savunacaklar. Bizim için evet doğrudur, bu olaylar normaldir. Çünkü spor kardeşliktir, barıştır, dostluktur.
Sevgili arkadaşlar bu maç sadece bir dostluk maçıdır ve de bizim için çok normal bir olay. Ancak anormal olan ve de halkında tepki gösterdiği biz ülke olarak bu dostlukların neresinde olduğumuzdur. Bizim takımlarımızın dostluk maçları oynama sırası gelmedi mi.  Bizim gençlerimize ahlaksızca uygulanan bu spor ambargosunun kalkma zamanı gelmedi mi.
Biz kendi gençlerimize uygulanan bu spor ambargosunun kalkması için ne zaman hep birlikte mücadele edeceğiz?
Yoksa son günlerin en moda açıklaması olan, biz de kendi yolumuza gideriz söylemine devam mı edeceğiz.
Şimdi sorarım? Eğer bizim gideceğimiz yol bu ise bu yol tek yoldur. Ben bu yolda yokum.
Bizim yolumuz Türkiye’nin de desteğini alarak Uluslararası alanda gençliğimize uygulanan insanlık dışı ambargoların kalkması için etkin bir şekilde mücadele etmektir.
Gelin bugünden başlayalım. Herkes samimi ise ülke gençliğini düşünüyorsa bu gençlik için el ele verelim. Cumhurbaşkanı, Hükümet, Muhalefet spor ambargosu kalkana kadar var gücümüzle uğraşalım.  Bu gençlik bunu hak ediyor.”

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473