banner564

Çözüm istendi

Bakan Denktaş’a, Kuzey Kıbrıs’taki tüm belediyelerin sorun ve taleplerini içeren bir mektup sunuldu

Çözüm istendi
banner598
Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a tüm belediyelerin sorun ve taleplerini içeren bir mektup sundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Köle’den oluşan heyet, Bakan Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.
     Yerel yönetimlerin vatandaşların hayatında çok önemli yeri olduğuna işaret eden Benli, belediyelerle ilgili sorunların ivedilikle çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Benli, Denktaş’tan bu kararların uygulanması için katkıda bulunmalarını istedi.
Serdar Denktaş, Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nda alınan kararları inceleyeceğini ve sıkıntıları Bakanlar Kurulu’na aktaracağını kaydetti. 
Denktaş “Yılların bugüne taşıdığı büyük bir sorun ancak çözüm bulmak için çaba harcayacağız” dedi. 

Siber, Belediyeler Birliği’ni kabul etti
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyetini kabul etti. Yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, geniş katılımlı gerçekleştirdikleri çalıştay ile ilgili Başkan Siber’e bilgiler verdi.
Ziyaret vesilesiyle yaptıkları çalışmaları paylaşmak istediklerini söyleyen Benli, sürecin takibi konusunda Başkan Siber nezdinde Meclis’ten destek istedi.
Sibel Siber de konuşmasında, Belediyeler Birliği’nin kolektif çalışma ve ortak akıl bulma yöntemiyle birlikte gerçekleştirdiği çalıştayın önemine değinerek, durum tespiti yapmanın sevindirici olduğunu söyledi.
Başkan Siber, konunun takipçisi olacaklarını ve Meclis nezdinde görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473