banner564

Camia rahatsız

Belediyenin destek vermeyeceği söylentileri, MAGEM bünyesindeki sporcuları ve ailelerini endişendiriyor

Camia rahatsız
banner598
Diyalog Spor Servisi


Mağusa Belediyesinin  MAGEM’e destek konusunda kesintiye gideceği ve bu konuda artık eskisi gibi Belediye’nin maddi katkı yapmayacağı söylentileri MAGEM camiasını rahatsız ediyor.

Magem ayrı bir Dernek ama sponsoru belediye
Diyalo Gazetesine konuşan sporcu velileri Magem’in ayrı bir dernek olduğunu ancak giderlerinin belediye tarafından karşılandığını bildiklerini belirterek belediyenin desteğini kesmesi halinde Magem’in kapanacağını savundular.

Yapısal bir sorun var
Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada Magem ile ilgili yapılan yardımların dosyasını ilgili birimden istediğini ve henüz dosyanın eline gelmediğini belirterek “Magem ayrı bir dernek. Diğer derneklere yaptığımız katkılar çerçevesinde Magem’e katkı yapmaya devam edeceğiz. Ancak Magem ile ilgili yapısal bir sıkıntı var. Yarın (bugün) ailelerle toplantı yapacağız ve konuyu değerlendirip neler yapabileceğimize bakacağız” dedi.

Geçmiş katkıları yapmak mümkün değil
İsmail Arter mevcut yapısıyla Magem’e geçmiş yönetim döneminde yapılan katkıların yapılmasının mümkün olmadığını belediyenin içinde bulunduğu durum itibarıyla bunu yapamayacaklarını kaydetti.

Aileler huzursuz
Diyalog Gazetesi’ne konuşan sporcu aileleri özellikle basketbol ve voleybolda takımların kapatılacağı duyumları aldıklarını ve son yıllarda örnek gösterilen Magem’in bu duruma gelmesine üzüldüklerini kaydettiler.

Belediyenin görevi
Veliler belediyenin gençlerin spor yapmalarına olanak sağlamak zorunda olduğuna dikkat çekerek, gerekirse Magem ile görüşülerek sporcuların Belediye adı altında oynamalarını sağlaması gerektiğini vurguladılar

Amacımız çocuklarımız spor yapsın
Aileler amaçlarının çocuklarının spor yapması olduğunu belirterek bunun Magem veya Belediye adı altında olmasına hiç itirazları olmayacağını belirterek bu konuda belediye meclisinin de karar üretmesi gerektiğini kaydettiler.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473