banner564

Özlenen sessizlik

Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik ateşkesin başlamasından itibaren herhangi bir ihlal yaşanmadığı belirtildi

Özlenen sessizlik
banner598
İsrail ordusunundan yapılan açıklamada, Gazze'de Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki  başlatılan geçici ateşkesin ardından geçen 24 saatte, Gazze tarafından İsrail'e herhangi bir roket atılmadığı, İsrail'in de ateşkesi ihlal etmediği kaydedildi. Öte yandan, özel kuvvetlerden oluşan ordu birliklerinin, "gerek görülmesi halinde tekrar girmesi için" Gazze Şeridi'nin sınırında konuşlandığını bilgisini aktaran İsrail Radyosu, "Gazze'deki saldırıda ölen bin 868 kişinin yarısının, 'güvenliği tehdit eden kişiler' olduğunu" iddia etti.

Süreç nasıl gelişti?
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da İsrailliler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Bir ay devam eden saldırılarının ardından Filistinli gruplarla İsrail arasında  72 saatlik ateşkes sağlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473